2018. március 7. - Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_1198.JPG"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni.  Mt 5,17
Az első parancsolat: Uradat Istenedet imádd!
Jézus Krisztus ezt a parancsot szeretné velünk megértetni, megszerettetni, hogy tökéletesen meg tudjuk élni. Csodálom ahogy Jézus Krisztus szereti, tiszteli a mennyei Atyát: "Az én eledelem az, hogy annak akaratát teljesítsem, aki küldött engem." Jó látni, ahogy 12 évesen már ott van a jeruzsálemi templomban, és az őt három napig kereső szüleinek csodálkozva mondja: "Hát nem tudtátok, hogy Atyám házában vagyok?" Egész életét a szentháromsági isteni személyekkel való szoros, szeretetteljes együttműködés jellemzi. Utolsó leheletével is me  Mt 5,17-19nnyei Atyját szólítja meg: "Atyám, kezedbe ajánlom lelkemet." Jézus Krisztus sok-sok mindenben a mi példaképünk, iránytűnk, mesterünk. Ő az Istenszeretetben is legyen a mi példaképünk, tanuljuk meg tőle beteljesíteni a parancsokat, tanuljuk meg tőle szeretni, imádni a Mindenhatót. 
Sok szeretettel, 
Csaba t.
Kép:A Szent Ferenc Alapítvány munkatársai együtt Imádják együtt az Istent, Szencsedben.
A hegyi beszédben Jézus ezt mondta tanítványainak: "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy megszüntessem a törvényt vagy a prófétákat. Nem megszüntetni jöttem, hanem tökéletessé tenni. Bizony mondom nektek, amíg az ég és föld el nem múlik, nem vész el a törvényből sem egy i betű, sem egy vessző, hanem minden érvényben marad. Aki tehát csak egyet is eltöröl akár a legkisebb parancsok közül is, és úgy tanítja az embereket, azt nagyon kicsinek fogják hívni a mennyek országában. És mindaz, aki megtartja és tanítja őket, igen nagy lesz a mennyek országában."
Mt 5,17-19