2018. április 1. - Húsvétvasárnap, Urunk feltámadása

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_IMG_E9075.JPGJézus életében minden, de minden prédikáció, tanítás, végül is ő írja a forgatókönyvet! Feltámadása után bárkinek megjelenhetett volna, de úgy látta jónak, hogy Mária Magdolna, a bűnös asszony által üzenje meg mindannyiunknak a feltámadás csodálatos diadalát! Megjelenhetett volna a lihegve sírhoz szaladó legkedvesebb tanítványnak, Jánosnak, vagy az apostoli testület vezetőjének, Szent Péternek, akár az ő drága édesanyjának, Máriának is! Gondolom nagy galibát okozhatott volna ha megjelenik Heródesnek vagy Pilátusnak, vagy a zsidó főtanácsnak! De nem, Jézus Mária Magdolnának jelent meg, kinek sok - sok bűne bocsánatot nyert, mert nagyon szeretett!
A halált legyőző Krisztus szemében nem a rang, a vagyon, a hatalom számít, hanem csakis a szeretet! Isten maga a Szeretet, és ő akár a jó szülő, mindig a legkisebb, a legelesettebb, a legsebezhetőbb gyermekeihez hajlik le, azt veszi ölbe, azt bízza meg erejéhez mért feladatokkal, hogy bátorodjon, erősödjön, és a család többi tagja érezze, hogy itt nálunk a legkisebb is fontos, mert mi össze tartozunk! Megváltónk bennünk ezt az őszinte, jóindulatú, túlcsorduló szeretetet keresi, ez a szeretet a kulcsa a mennyek országának ajtajához, ezért is biztatlak, bátorítalak, hogy húsvét örömünnepe legyen a kicsinyekhez lehajló szeretet ünnepe! Mi is jóságos szívvel jelenjünk meg azok életében, kiket az emberek elutasítanak, akiket a társadalom kitaszít, lenéz, akik talán már maguk is lemondtak önmagukról! Húsvét hétfői locsolásunk ne csak a szép, csinos lányoknak szóljon, hanem az önmagukról megfeledkező, elszáradó idős nénikről is, a kórházakban elfekvő magányos betegekről is, mindazokról, akik elfelejtve, magányosan élik életüket!
Krisztussal együtt mi is támadjunk fel, akár átdöfött szívvel is a szeretetre, 
Csaba t. 
Kép: Keressük meg a XXI-ik század Mária Magdolnáit
A hét első napján, kora reggel, amikor még sötét volt, Mária Magdolna kiment a sírhoz. Odaérve látta, hogy a követ elmozdították a sírtól.
Erre elfutott Simon Péterhez és a másik tanítványhoz, akit Jézus szeretett, és hírül adta nekik: "Elvitték az Urat a sírból, és nem tudom, hova tették!" Péter és a másik tanítvány elindult, és a sírhoz sietett. Futottak mind a ketten, de a másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és hamarabb ért a sírhoz. Benézett, és látta az otthagyott gyolcsleplet, de nem ment be. Közben odaért Simon Péter is.
Ő is látta az otthagyott lepleket és a kendőt, amely Jézus fejét takarta. Ez nem volt együtt a leplekkel, hanem külön feküdt összehajtva egy helyen. Akkor bement a másik tanítvány is, aki először ért a sírhoz. Látta mindezt, és hitt. Addig ugyanis még nem értették meg, hogy Jézusnak fel kellett támadnia a halálból.
Jn 20,1-9

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube