2018. április 17. - Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_IMG_8343K.jpg"Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik sohasem."
 Jn 6,35
Egyedül nem megy! Anyánk az Egyház, kétezer év óta, Jézus tanítása alapján hiszi és vallja, hogy a szentmisében egyfelől a kenyér és a bor színe alatt ugyanaz a Jézus jön közénk, mint aki megtestesült karácsony éjszakáján, másfelől hisszük és valljuk, hogy a szentmisében vértelen módon jelenvalóvá válik az egyszeri és örök keresztáldozat! Karácsony és Húsvét szent titka válik valósággá minden szentmiseáldozatban, és nem csupán kegyes megemlékezés, hanem hatalmas misztérium, a hívő ember számára élő valóság, reális találkozás a személyes Istennel!  Hiszem és vallom, hogy az Oltáriszentség jelenlétében egy olyan élő, személyes erőtérbe kerül az ember, hol sokkal egyszerűbb, könnyebb jónak lenni, jót tenni, szeretetben élni! Gyermekkoromban féltem a sötétben, de ha megfogta édesanyám a kezemet, akkor vele bárhova el mertem menni! Most felnőtt fejjel is előjön egy - egy nehéz döntésben ugyanaz a gyermeki félelem, szorongás, de a szentáldozás, a szentségi jelenlét átjár, erőt ad, s ha érzem magam mellett a Végtelen jelenlétét, akkor nem csak bátorság, bizalom, erő tölt el, hanem lelkemben minden egyes erény növekedésnek indul, virágot bont, és örömmel, békével telik meg a szívem!
Kedves testvéreimet, mint szomjazót a kristálytiszta forráshoz szeretném elvinni a szentmise áldozatra. Kisebb testvéri szeretettel biztatok mindenkit, hogy készüljön fel élete első áldozásához ha eddig nem tette volna meg, és járuljon rendszeresen a Vándorló Egyház úti eledeléhez, az áldott Eucharisztiához!
Egyedül nem megy, szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Keresztelő Szent János remeteségében az Oltáriszentség.
Abban az időben, amikor Jézus az örök élet kenyeréről beszélt, így szóltak hozzá a tömegből:
„Hadd lássuk, milyen csodát művelsz, hogy higgyünk neked! Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az írás mondja: »Égből való kenyeret adott enni nekik.«”
Jézus így felelt: „Bizony, bizony, mondom nektek; nem Mózes adott kenyeret az égből, hanem Atyám adja az igazi mennyei kenyeret. Az az Isten kenyere, amely leszállt a mennyből, és életet ad a világnak.”
„Uram – kiáltották –, add nekünk mindig ezt a kenyeret!”
Jézus így válaszolt: „Én vagyok az élet kenyere. Aki hozzám jön, nem éhezik többé; és aki bennem hisz, nem szomjazik sohasem.”
Jn 6,30-35