2018. május 1. – Kedd

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_phpfmhKQt.jpgSzent József, a munkás
- Isten szép erénye a bölcsesség! Hofi Géza szerint a jó Isten a bölcsességet osztotta a legigazságosabban el ezen a világon, mert a legtöbb ember meg van elégedve azzal a "bölcsesség" adaggal amelyet kapott, és ahelyett, hogy azt gyarapítani akarná, még úgy is érzi, hogy neki mivel több jutott belőle mint másnak és ezért - sokszor kéretlenül is -osztogatja azt mindenkinek!! 
Itt és most elcsendesedek és nagy alázattal arra biztatom magamat is, de mindannyiunkat, hogy nézzük hosszan döntéseinket, mindennapi életünket, és gondolkozzunk el azon, vajon egy egy kanyar előtt mennyit szoktam gondolkodni, mérlegelni! Életemben adok teret a "bölcsességnek" vagy csupán a vágyaim, érzelmeim, hangulatom, vagy a csordaszellem, mások döntései döntenek helyettem!? Olvasással, tanulással, a dolgok átgondolásával, elmélkedéssel gyarapítom bölcsességemet!? Vannak igaz, bölcs barátaim, akikre felnézhetek, s akikkel megvitathatom a magam világnézetét, terveimet, félelmeimet? 
A lelkiismeret nagy mesterei mondják, hogy aki a saját maga lelki vezetője, az egy elmebeteg lelki vezetettje!! Fontos, hogy merjek akár szó szerint véve, vagy csak jelképesen is letérdelni egy - egy ember előtt, hogy lelki beszélgetésben, de ha kell szentgyónásban feltárjam kételyeimet, gondjaimat, vergődéseimet, bűneimet és alázattal tanácsot, vigasztalást, feloldozást, egyszóval fényt, bölcsességet kérjek nálamnál tapasztalt, képzettebb, "okosabb", Istenhez közelebb lévő testvéremtől!  
Pünkösdre készülünk, alázattal, imádságos szeretettel kérjem a Szentlelket, hogy töltse be, világosítsa meg az én értelmemet, életemet a bölcsesség ragyogó szép ajándékával!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: 2018 - Damaszkuszi fiatalok egy asztalhoz ülve bölcsen megvitatják a közös teendőiket.
Tanító körútján Jézus az ő városába, Názáretbe érkezett, és ott tanított a zsinagógában. Hallgatói csodálkoztak, és így beszéltek róla: „Honnan van ennek a bölcsessége és csodatevő ereje? Hát nem az ács fia ez? És nem Mária az anyja? Nemde Jakab, József, Simon és Júdás az (unoka)fivérei? És nem itt élnek-e közöttünk az (unoka)nővérei is? Honnét vette hát mindezt?” És csak botránkoztak rajta. Jézus erre így szólt: „Sehol sem becsülik kevesebbre a prófétát, mint szülőföldjén és otthonában.” Hitetlenségük miatt nem is művelt ott sok csodát. 
Mt 13,54-58