2018. június 19. - Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_1470.JPG"Szeressétek ellenségeiteket... " Mt 5,43
Az emberek nem jók vagy rosszak, hanem legtöbbször a sodródó falevelekhez hasonlítanak! Olyanok vagyunk akár a kő, a napfényen átforrósodunk, a sötét éjszakában lassan kihűlünk, hideggé, fagyossá válunk! Szent István vérétől csatakos Saullal szembe megy Jézus, párbeszédet kezd a többet, a jobbat akaró férfiúval, és megérteti vele, hogy az igazi boldogság az irgalmas szeretetben, az okos jóságban van! Saulból Szent Pál lesz, az eldobott kő szegletkővé válik, az "ellenség" megírja Jézus csodálatos hitvallását, a "Szeretet himnuszt!" 
A te legnagyobb ellenséged a magány, a társ nélküli egyedüllét! Az akit te "ellenségnek" tartasz, az igazából a válasz a te problémádra, a te magányodra, hisz benne ha megszelídíted, mint a kis herceg a rókát, akkor társra találsz, kivel együtt barangolhatod be Isten szép világát, vele építheted váll a váll mellett a szeretet országát!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak:
Hallottátok, hogy ezt mondták: „Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet!” Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszokra egyaránt, és esőt ad mind az igazaknak, mind a bűnösöknek.
Ha ugyanis csak azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, ugyan mi lesz a jutalmatok? Nem teszik meg ezt a vámosok is? És ha csak a testvéreiteknek köszöntök, mi az, amivel többet tesztek? Nem teszik meg ezt a pogányok is? Ti legyetek olyan tökéletesek, mint amilyen tökéletes a ti mennyei Atyátok!
Mt 5,43-48