2018. június 23. – Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_32405659_1736825116393099_2096481504065486848_n.jpg"Ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, és ezeket mind megkapjátok hozzá. Ne aggódjatok hát a holnap miatt! A holnap majd gondoskodik magáról! Elég a mának a maga baja.” Mt 6,34
A mindennapi csip - csup dolgokba milyen könnyű elveszni, belebolondulni! Mit eszünk, mit iszunk, miből fizetjük ki a villany, a gázszámlákat? Mi lesz ha megöregedünk, ha betegek leszünk, ha majd az emberek ezt vagy azt gondolnak rólunk! Ezen a szinten ha megrekedünk, akkor végeláthatatlan lesz a ha ... ha .... ha sor! Gondolom hogy a gonosz lelket lehetne ha... ha ... ha-nak is nevezni, mert ezekkel a valós, reális gondokkal próbál lehúzni, a föld sarával elvegyíteni bennünket! A gonosz arra akar rávenni, hogy ne emeljük fel a fejünket, ne bontsuk ki a szárnyunkat, ne emelkedjünk fel a magasba Istenünkhöz az örök értékek országába, hanem vesszünk el a mindennapi létfenntartás, az egymás előtti látszat-élet gondjaiban! 
Jézusnak e szép sorai mindig arra ösztönöznek engem, hogy merjek rálépni a szeretet útjára, merjek nagylelkű lenni, álmokat szőni és az embertársaim felé bizalommal megnyílni! A hosszú évek alatt megtapasztaltam, hogy Jézus Krisztus nem csak az élő Isten fia, hanem jó barát is, kire mindig lehet számítani, aki amit ígért az evangéliumban azt valóban nagylelkűen teljesíti is! Ezért is biztatlak, hogy a nyári vakációk, szabadságok alatt merjünk elcsendesedni, bölcsen elgondolkodva merjük meghozni azokat a pályamódosítási döntéseinket, melyek embertársaink testvérévé tesznek, és ugyanakkor teremtő Istenünk felé fordítják szeretetre szomjas arcunkat! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Fatimai gyerekek elindulnak, hogy találkozzanak Isten hirnőkével, Máriával.
Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Senki sem szolgálhat két úrnak: vagy gyűlöli az egyiket, a másikat pedig szereti, vagy ragaszkodik az egyikhez, a másikat pedig megveti. Nem szolgálhattok az Istennek is, a mammonnak is. Ezért azt mondom nektek: ne aggódjatok az életetek miatt, hogy mit esztek vagy mit isztok, sem testetek miatt, hogy mibe öltöztök. Nem több az élet az ételnél, és a test a ruhánál? Nézzétek az ég madarait! Nem vetnek, nem is aratnak, és magtárakba sem gyűjtenek, hanem a ti mennyei Atyátok táplálja őket. Nem értek ti sokkal többet azoknál? Ti aggodalmaskodók, melyiktek tudja életét egyetlen lépésnyivel is megtoldani? És a ruházat miatt miért aggodalmaskodtok? Figyeljétek a mezők liliomait, hogyan nőnek, pedig nem fáradoznak és nem is szőnek. Mondom nektek: Salamon még dicsősége teljében sem öltözött úgy, mint egy ezek közül! Ha a mezei virágot, amely ma virul és holnap a kemencébe kerül, így öltözteti az Isten, akkor titeket nem sokkal inkább, kicsinyhitűek? Ne aggodalmaskodjatok hát, hogy Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mibe öltözzünk?! Ezeket a pogányok keresik. Mert a ti mennyei Atyátok jól tudja, hogy minderre szükségetek van. Ti elsősorban az Isten országát és annak igazságát keressétek, és ezeket mind megkapjátok hozzá. Ne aggódjatok hát a holnap miatt! A holnap majd gondoskodik magáról! Elég a mának a maga baja.” 
Mt 6,24-34