2018. július 8. - Évközi 14. vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_36837847_1808010945941182_1275583674636566528_o.jpgHit kell a gyermek vállaláshoz, a fiatalok neveléséhez!
Jézus csodálkozott hitetlenségükön. Nem is tehetett ott csodát.... Hiszek-e magamban, drága családomban, munkámban, egyetlen szülőföldemben?? Hogy nézek szeretteimre, a mindennapi feladataimra, saját életemre? Hittel, bizalommal, szeretettel, vagy fásultan, kiábrándult közönnyel? Ha én nem hiszek magamban, abban, hogy a munkámat képes is vagyok, de érdemes is szépen, jól elvégezni, akkor vajon Jézus tud csodát tenni az életemben?? Ha én nem hiszek az Isten által rám bízott gyermekekben, ha nem hiszem, hogy képesek haladni, tanulni, érettségizni, eredményeket elérni, akkor vajon Krisztus képes csodát tenni az ő életükben?? Ha nem hiszem, hogy érdemes a szülőföldemen itthon maradni, becsületesen dolgozni, kitartani, és ha elesem ezerszer talpra állni, akkor vajon lesznek csodák bennem és körülöttem?? 
Alázattal leborulok előtted Uram és megvallom hitetlenségemet! Alázattal kérlek, add, hogy a te szemeddel lássam magamat, szeretett családomat, embertársaimat, hisz te annyira szépnek, jónak láttál bennünket, hogy vállaltad értünk nagypénteken a kereszt áldozatot!! Add, hogy a rám bízott munkát hittel vállaljam, és ott ahol élnem adatott segítsek, mindenkinek szorgalmas, jókedvű,  kisebb testvére legyek!
Csaba t.  
Kép: Hit kell ekkora föld gabonával való bevetéséhez! 
Abban az időben Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték. Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában. Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: „Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?” És megbotránkoztak benne.
Jézus erre megjegyezte: „Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában.” Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.
Mk 6,1-6

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…ha két autó ütközik, akkor mindkettő sérül, az is, amelyik szabályosan haladt. Ha igazam van, ha nem, jobb elkerülni az erőszakot, a durva konfliktushelyzetet. Szeretettel, jósággal sok-sok koccanást, balesetet el lehetne kerülni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 17. vasárnap, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 3/3

A legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre. A mai politikusok is sokkal többet érnének el, ha sok-sok jót tennének, például létrehoznának a saját pénzükből egy jó célt szolgáló intézményt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube