2018. július 8. - Évközi 14. vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_36837847_1808010945941182_1275583674636566528_o.jpgHit kell a gyermek vállaláshoz, a fiatalok neveléséhez!
Jézus csodálkozott hitetlenségükön. Nem is tehetett ott csodát.... Hiszek-e magamban, drága családomban, munkámban, egyetlen szülőföldemben?? Hogy nézek szeretteimre, a mindennapi feladataimra, saját életemre? Hittel, bizalommal, szeretettel, vagy fásultan, kiábrándult közönnyel? Ha én nem hiszek magamban, abban, hogy a munkámat képes is vagyok, de érdemes is szépen, jól elvégezni, akkor vajon Jézus tud csodát tenni az életemben?? Ha én nem hiszek az Isten által rám bízott gyermekekben, ha nem hiszem, hogy képesek haladni, tanulni, érettségizni, eredményeket elérni, akkor vajon Krisztus képes csodát tenni az ő életükben?? Ha nem hiszem, hogy érdemes a szülőföldemen itthon maradni, becsületesen dolgozni, kitartani, és ha elesem ezerszer talpra állni, akkor vajon lesznek csodák bennem és körülöttem?? 
Alázattal leborulok előtted Uram és megvallom hitetlenségemet! Alázattal kérlek, add, hogy a te szemeddel lássam magamat, szeretett családomat, embertársaimat, hisz te annyira szépnek, jónak láttál bennünket, hogy vállaltad értünk nagypénteken a kereszt áldozatot!! Add, hogy a rám bízott munkát hittel vállaljam, és ott ahol élnem adatott segítsek, mindenkinek szorgalmas, jókedvű,  kisebb testvére legyek!
Csaba t.  
Kép: Hit kell ekkora föld gabonával való bevetéséhez! 
Abban az időben Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték. Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában. Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: „Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?” És megbotránkoztak benne.
Jézus erre megjegyezte: „Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában.” Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.
Mk 6,1-6