2018. július 10 - Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_phpHWNTvF.jpg"Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába!" 
Mt 9,32-38
Nem csak Krisztus korában, de sajnos ma sincs elég ember az aratáshoz! De ma nem csak az oltár, a szószék mellett van kevés "munkás", hanem mindenfelé! Nap mind nap hívnak, keresnek ilyen-olyan munkára fiatalokat, felnőtteket, kereslet van, de munkavállaló nincs! A gyermekeinkkel, fiataljainkkal ha nem tudjuk megszerettetni a becsületes munkát, akkor lassan elnéptelenedik a Kárpát-medence! 
Évek óta próbálom felhívni a figyelmet, hogy iskoláink hihetetlen sok pénzért élhetetlen, félművelt, semmihez nem értő végzősöket képeznek évről évre! Pap László atya több mint két évtizede nyilvános fórumon kimondta, hogy iskoláink "selyempapírba csomagolt rabszolga piacok", hol csak arra készítik fel a generációkat, hogy hogyan vehetik meg maguknak a nyugatra induló járatokra a jegyet, hogy ott aztán náluknál "okosabb" embereknek eladják fizikai, szellemi képességeiket! 
A szülők, az iskolák, az egész társadalom, de még az egyháznak is a legfontosabb feladata: felkészíteni gyermekeinket, hogy felnőve, szülőföldjükön összefogjanak és becsületes munkából, önmaguk, családjuk számára tisztességes megélhetést biztosítsanak! Az önfenntartás parancsa az első és legfontosabb parancs, megkerülhetetlen feladatot ró ránk, melyre minden gyermeket, fiatalt fel kell készítenünk! Minden más csak ezután jön! Közös létünk fenntartása, az élet a cél, ha ezt nem tudjuk elérni, akkor semmit nem értünk el és a jóléti, fogyasztásra épülő társadalmunk megbukott, összefog dőlni!
A gondokat, lehetőségeket észrevéve, lelkiismeretünkre, Istenre figyelve, szellemi, fizikai, lelki adottságainkat felhasználva, az alkotó teremtésben Teremtőnknek társaivá válva, becsületes munkánkkal biztosítsunk tisztességes megélhetést magunk és családunk számára!
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: Tehenek szorgalmas gazdára várva.
Egyszer egy ördögtől megszállott néma embert hoztak Jézus elé. Mihelyt kiűzte belőle az ördögöt, megszólalt a néma. A nép elámult ezen, és azt mondogatta: „Ilyen még sohasem történt Izraelben.” A farizeusok azonban megjegyezték: „Az ördögök fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket.”
Jézus ezután bejárta az összes várost és falut. Tanított a zsinagógákban, hirdette Isten országának örömhírét, és meggyógyított minden betegséget és minden bajt.
Amikor látta a népsokaságot, megesett rajtuk a szíve, mert olyan fáradtak és kimerültek voltak, mint a nyáj, amelynek nincsen pásztora. Akkor így szólt tanítványaihoz: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek az aratás Urát, hogy küldjön munkásokat aratásába!”
Mt 9,32-38

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…ha két autó ütközik, akkor mindkettő sérül, az is, amelyik szabályosan haladt. Ha igazam van, ha nem, jobb elkerülni az erőszakot, a durva konfliktushelyzetet. Szeretettel, jósággal sok-sok koccanást, balesetet el lehetne kerülni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 17. vasárnap, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 3/3

A legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre. A mai politikusok is sokkal többet érnének el, ha sok-sok jót tennének, például létrehoznának a saját pénzükből egy jó célt szolgáló intézményt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube