2018. július 11. - Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_37002183_1811484015593875_6149002925612990464_o.jpgSzent Benedek apát, Európa fővédőszentje
"....mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap és elnyeri majd az örök életet." Mt 19, 29
Ma senki semmit nem akar elhagyni, sőt az áldozat fogalmát sem értjük! Sokan megkérdik, hogy Ferenc pápa mikor törli el ezt az elavult cölibátust?!
Nagy kérdés: ha a kitartó, verejtékes, becsületes munka útján nem indulunk el, akkor terméketlen fügefaként számíthatunk Jézus ítéletére, a pusztulást jelentő isteni átokra? Én azt gondolom, hogy igen, mert áldozat nélkül nincs élet! Ha tavasszal nem veted be a földbe a drága magot, ősszel nem fogsz aratni, ha kitartó kemény tanulással nem hozol áldozatot, akkor nem lesz eredmény, tudás, diploma! Ha a házasság oltárára nem rakod a sokszor húsodba vágó hűségedet, mint teljesen elégő áldozatot, akkor elsodródsz a családodtól!
A pap nem kosok, bikák vérével lép az oltárhoz, hanem a maga megzabolázott vérével! Ez az az áldozat, melyet Krisztus végtelen áldozatával az oltárra helyez nagy alázattal! A pap számára lemondani az áldozathozatalról, ugyanazt jelentené, mintha a szántóvető megspórolná tavasszal a vetést, vagy a diák a tanulás helyett a szórakozást vállalná, vagy ha a házastárs a hűtlenség útjára lépne! Mondhatunk bármit, mi római katolikus papok érezzük, hogy aki lemond a cölibátusról, az lemond a papságról! Titokban bárki bármit megtehet, de hazudni magunknak nem tudunk!
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: Damaszkusz ferences szerzetesei a vértanúság árnyékában
Egy alkalommal Péter megkérdezte: „Nézd, mi mindenünket elhagytuk, és követtünk téged. Mi lesz a jutalmunk?” Jézus így válaszolt: „Bizony, mondom nektek: ti, akik követtetek engem: a világ megújulásakor, amikor az Emberfia dicsőséges trónjára ül, együtt ültök majd vele tizenkét trónon, hogy ítélkezzetek Izrael tizenkét törzse felett. Sőt mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, és elnyeri majd az örök életet.”
Mt 19,27-29

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Csak egyetlen út áll előttünk nyitva: a szeretet útja. Minden más út zsákutca, mely nem vezet sehova. Ha lenne valahol egy kis rövidítő az erőszak poklán keresztül, akkor legalább nagypénteken Krisztus rálépett vol na, de nem tette. Ő kitartott a szeretet útján nagycsütörtökön, nagypénteken keresztül a kereszthalálig, a húsvét hajnali dicsőséges győzelemig. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. szeptember 19. szerda, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Kíváncsi lennék arra...

Kíváncsi lennék arra, aki a kereszten agonizálva képes lenne még ennél is érthetőbben fogalmazni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube