2018. július 11. - Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_37002183_1811484015593875_6149002925612990464_o.jpgSzent Benedek apát, Európa fővédőszentje
"....mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap és elnyeri majd az örök életet." Mt 19, 29
Ma senki semmit nem akar elhagyni, sőt az áldozat fogalmát sem értjük! Sokan megkérdik, hogy Ferenc pápa mikor törli el ezt az elavult cölibátust?!
Nagy kérdés: ha a kitartó, verejtékes, becsületes munka útján nem indulunk el, akkor terméketlen fügefaként számíthatunk Jézus ítéletére, a pusztulást jelentő isteni átokra? Én azt gondolom, hogy igen, mert áldozat nélkül nincs élet! Ha tavasszal nem veted be a földbe a drága magot, ősszel nem fogsz aratni, ha kitartó kemény tanulással nem hozol áldozatot, akkor nem lesz eredmény, tudás, diploma! Ha a házasság oltárára nem rakod a sokszor húsodba vágó hűségedet, mint teljesen elégő áldozatot, akkor elsodródsz a családodtól!
A pap nem kosok, bikák vérével lép az oltárhoz, hanem a maga megzabolázott vérével! Ez az az áldozat, melyet Krisztus végtelen áldozatával az oltárra helyez nagy alázattal! A pap számára lemondani az áldozathozatalról, ugyanazt jelentené, mintha a szántóvető megspórolná tavasszal a vetést, vagy a diák a tanulás helyett a szórakozást vállalná, vagy ha a házastárs a hűtlenség útjára lépne! Mondhatunk bármit, mi római katolikus papok érezzük, hogy aki lemond a cölibátusról, az lemond a papságról! Titokban bárki bármit megtehet, de hazudni magunknak nem tudunk!
Szeretettel, 
Csaba t.
Kép: Damaszkusz ferences szerzetesei a vértanúság árnyékában
Egy alkalommal Péter megkérdezte: „Nézd, mi mindenünket elhagytuk, és követtünk téged. Mi lesz a jutalmunk?” Jézus így válaszolt: „Bizony, mondom nektek: ti, akik követtetek engem: a világ megújulásakor, amikor az Emberfia dicsőséges trónjára ül, együtt ültök majd vele tizenkét trónon, hogy ítélkezzetek Izrael tizenkét törzse felett. Sőt mindaz, aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, és elnyeri majd az örök életet.”
Mt 19,27-29

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Biztos, hogy minden embernek, aki a legjobb szándék szerint iparkodik járni élete útján, bármilyen vallású, lelke mélyén ott van az élő Isten. Mindenki a maga hite szerint üdvözülhet is, elérheti a tökéletes szeretetet. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. november 18. vasárnap, Jenő napja van. Holnap Erzsébet napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A tökéletes szeretet

Halálunk után viszont mindent tisztán látunk, ott Isten megismerésének örvénye magával ragad, Hozzá szeretnénk menni, de közben látjuk saját torzó voltunkat, hiányosságainkat.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube