2018. augusztus 5. – Évközi 18. vasárnap

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_IMG_E4489.JPG„Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedjünk?” „Istennek az tetszik – válaszolta Jézus –, ha hisztek abban, akit küldött.”  Jn 6,24
Mond meg, hogy amikor döntés helyzetbe kerülsz kitől kérsz tanácsot - és megmondom hogy ki vagy!?  
Nagyon sok embert a pillanatnyi vágya, elemi ösztönei vezetnek és ha megkívánnak valamit az után ki is nyújtják a kezüket! Aztán mások a saját hangulatuknak, jó vagy rosszkedvüknek a foglyai, és ilyenkor a félelmek, az irigység, bosszúvágy, harag dönt az értelmes ember helyett! Aztán vannak kik ki vannak szolgáltatva mások kénye kedvének, sodrodnak tehetetlenül, akár a ménesben a lovak, felcsapott füllel rohannak a domináns, vezér kanca után, szinkronban azzal a közösséggel, mely befogadta őket, maguk sem tudva, hogy hova!! 
Te kinek a kezét fogtad meg, kivel vitatod meg, hogy merre, hova kell, érdemes útra kelni?! Az én iránytűm Jézus Krisztus!! Az Ő tanítása, példája az én mindennapi kenyerem! Sajnos megtörténik, hogy néha nélküle döntök és egy ,egy zsákutcába bele gyalogolok, ilyenkor, ha tudok megfordulok, s ha nem akkor is vállalva minden veszélyt ki tolatok, mert vakvágányon nincs hova menni ott csak összetörjük magunkat és egymást!! 
Istennek az tetszik, ha figyelünk, hallgatunk Jézus Krisztusra!! Ha a döntéseink előtt a Mesterünkkel, s ha van módunk akkor Isten emberével is körbejárjuk akár egy sakk meccsen a lehetséges lépéseket, majd elcsendesedve, lelkiismeretünkre hallgatva meghozzuk döntéseinket!!
Dönts jól s boldog leszel! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Három kedves kollégám, az ő mindennapi döntésük meghatározza a borszéki otthonunkban élő gyermekek életét. Imádkozom, hogy jól döntsenek. 
Abban az időben: Amikor a nép nem találta Jézust, sem a tanítványait, bárkába szálltak, és elmentek Kafarnaumba, hogy megkeressék Jézust. Amikor a tó túlsó partján megtalálták, megkérdezték tőle: „Mester, mikor jöttél ide?” 
„Bizony, bizony, mondom nektek – felelte Jézus –, nem azért kerestetek, mert csodajeleket láttatok, hanem mert ettetek a kenyérből és jóllaktatok. Ne olyan eledelért fáradozzatok, amely megromlik, hanem olyanért, amely megmarad az örök életre. Ezt az Emberfia adja nektek – őt ugyanis az Atya igazolta.” 
Erre megkérdezték tőle: „Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedjünk?” „Istennek az tetszik – válaszolta Jézus –, ha hisztek abban, akit küldött.” 
De ők így folytatták: „Hát te milyen csodajelet teszel, hogy lássuk és higgyünk neked? Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az Írás mondja: Égi kenyeret adott nekik enni.” 
Jézus erre így szólt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Nem Mózes adott nektek kenyeret az égből, hanem Atyám adja nektek az igazi égi kenyeret. Mert az az Isten kenyere, aki alászállt az égből, és aki életet ad a világnak.” 
Erre így szóltak hozzá: „Urunk, add nekünk mindig ezt a kenyeret!” 
„Én vagyok az élet kenyere – felelte Jézus. – Aki hozzám jön, többé nem éhezik, és aki bennem hisz, soha nem szomjazik.” 
Jn 6,24-35