2018. szeptember 4. – Kedd

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_cstkislnyulve.jpgJézus soha senkit nem tartott, nevezett gonosznak, mindig különbséget tesz a mennyei Atya által teremtett jó ember, és az ember életébe betolakodó sötétség, gonosz között! Arról beszél, hogy mélyről feltörhetnek bennünk ocsmány, bűnös vágyak, kontrolálhatatlan indulatok: a házasságtörések, kapzsiság, gonoszság és csalárdság, 
kicsapongások, irigység, 
káromkodás, kevélység és esztelenség. Mindez a rossz belülről származik, ... Mk 7,1
Igen, sajnos teret nyithatunk az életünkben a gonosznak, és ő nem kéreti magát, jön és pusztítva képes mindent lerombolni, tönkretenni! Sajnos eleshetünk ez tény, de bármilyen mélyre is estünk, tudnunk kell, hogy megvagyunk váltva! Jézus tanítja, hogy a gonosztól meg lehet szabadulni, minden ember előtt nyitva az üdvösség útja, Isten drága kincsévé, szentté lehet válni!  
A gonosz próbál láthatatlanná válni, eltűnni, mert azt szeretné, hogy mi magunk tartsuk magunkat és egymást gonosznak! A gonosznak nincs keze, lába, nyelve! Ő azt szeretné, hogy mi egymást bántsuk, gyalázzuk, mocskoljuk, és önkezünkkel vessünk véget a magunk és egymás boldogságának, életének! Ne higgyük el neki, hogy mi rosszak vagyunk! Mikor magunkba nézünk, jóknak, igaznak érezzük magunkat, még akkor is, ha ilyen- olyan helytelen vagy bűnös dolgokat is tettünk! Különbséget teszünk magunk és az általunk elkövetett helytelen dolgok között! A gyóntatószékben ülve, mindig rácsodálkozom, hogy az emberek milyen tisztán látják a határvonalat maguk és az általuk elkövetett bűnök között! A gyontatószékben azt is látom, hogy bűnbánattal milyen egyszerű megszabadulni ettől a gonosztól, hisz a jó Isten, szerető mennyei Atyánk mindannyiunkat a magáénak tart, bármilyen mélységekbe zuhantunk volna, Ő visszafogad! 
Sokan a gonosztól való szabadulást valami nagyon látványos dolognak tartják, pedig a mi Istenünk az egyszerűség Istene. Vele beszélni, hozzá visszatérni nagyon egyszerű! Azt akarja, hogy bűnöddel térdelj le a lelkivezetőd elé, és alázattal valld meg botlásaidat, vétkeidet, és a szentgyónás szentségében újjászületve, tisztán, szabadon menj és többet ne vétkezzél!
Hiszek a megtérésben, az újjászületés kegyelmében! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Jézus egyszer lement Kafarnaumba, Galilea egyik városába, és szombaton ott tanított. Tanítása ámulatba ejtett mindenkit, mert szavának hatalma volt. Volt ott a zsinagógában egy tisztátalan lélektől megszállt ember, aki így kiáltozott: „El innen! Mi dolgunk veled, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elveszíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje.” Jézus ráparancsolt: „Némulj el, és menj ki belőle!” Erre az ördög a földre sújtotta az embert, és kiment belőle, anélkül, hogy bajt okozott volna neki. Csodálkozás fogta el valamennyiüket, és egymás közt ezt mondogatták: „Mi ez? Akkora hatalommal és erővel parancsol a tisztátalan lelkeknek, hogy kimennek a megszállottakból.” Ennek híre elterjedt az egész környéken.
Lk 4,31-37