2018. szeptember 5. – Szerda

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Elsoald2.jpgJót tenni jó!! Megvagyok győződve, hogy Istent nem lehet felülmúlni jóságban, szeretetben, nagyvonaluságban!! Ha valahol, bárhol jó vagy, jóságod nem csak a világot teszi jobbá, hanem te magadat is!! Az a bizonyos pohár vizet egészen biztosan, nem csak felírják a te neveddel, de a jó Isten sokszor pillanatok alatt, százszorosan törleszti az adósságát!! Erről szól az evangélium is, de erről szol a kedves Zsigmond Imola története, melyet az imént osztott meg velem, és melyet én most belegiben tovább "pletykálok".
Fogadjátok bátorításnak, a jó cselekedettekhez.... 
Szeretettel, 
Csaba t.  
Elmesélek egy mai történetet: kimentem tanszerekért az Auchanba.Ritkán járok oda.Az illatszerüzlet előtt toltam ki a kocsit az üzletből és megcsapott a bentről áradó kellemes illat. Arra gondoltam ezen a szürke esős reggelen hogy jó lenne egy kicsit illatosnak lennem ma. Átfutott a fejemen a gondolat hogy milyen ciki lenne gyorsan belépni és kérni csak egy kis fújást ,csak mert most jól esne. De szaporáztam tovább a lépteimet a kijárat felé.Furcsa érzés volt...felvidított az illat gondolata.
A kijárat előtt egy jóképű reklámarc fiatalember standot(nem néztem mivel) továbbléptem és két lépésnyire egy faládikára lettem figyelmes ,rá van  írva: tanszergyűjtés NOE (nagycsaládosok). Megálltam.A fiatalember odalépett hozzám s mondta hogy rábízták egy időre ezt a standot is...Pénzem már nem volt, megkérdeztem mivel segíthetek....buta kérdés volt...ott volt a portéka a bevásárló kocsimban...hát kiemeltem ami a kezem ügyébe került és betettem a dobozba....erre a fiatalember azt mondja ha már ilyen rendes voltam nézzek szét nála is...kiváló francia parfümök, próbáljam ki.Ez az édes és ez a keserű!  Nagyot nevettem miközben magamra fújtam az édeset és keserűt...jól megfértek egymással...bár az édesnek jobban örültem.Elmeséltem az előző fél percem kívánságát a srácnak aki akkor értette meg derültségem okát.....akkor jól megölelgettük egymást s mondtam hogy ha úgy figyelnék az Istenre ahogy Ö rám akkor sokkal illatosabb világ lenne bennem  s körülöttem.Erre ő azt mondja hogy lehetősége van ajándékba adni egy doboz parfümöt ,fogadjam el (30 e ft !fölött volt az ár).Mondom neki hogy a vágyaimban csak egy fújás szerepelt ,édesre gondoltam de keserűt is kaptam,egy helyett kettőt ,ezért ha sikerül pénzzé tennie a parfümöt, az árát tegye be a Noe dobozba...
Érdekes arckifejezése volt a srácnak,egészen szépek és finomak lettek a vonásai...szorongatta a parfümöt a kezében,kicsit téblábolt majd kedvesen további jó napot kívánt.
Kép: Egy gyerekotthonban felköszönti a nevelőnő a születésnapos gyereket!
Kafarnaumi tartózkodása idején Jézus a zsinagógából jövet betért Simon (Péter) házába. Simon anyósa éppen magas lázban szenvedett. Mindjárt szóltak is neki az érdekében. Jézus a beteg fölé hajolt, parancsolt a láznak, és a láz megszűnt. A beteg azonnal fölkelt, és szolgált nekik. Napnyugtakor mindnyájan odavitték Jézushoz a betegeket, akik különféle bajokban szenvedtek. Mindegyikre rátette kezét, és meggyógyította őket. Sokakból gonosz lelkek mentek ki, és ezt kiáltozták: „Te vagy az Isten Fia!” Jézus azonban rájuk parancsolt, és nem engedte, hogy beszéljenek; azok ugyanis tudták, hogy ő a Krisztus. Amikor megvirradt, Jézus kiment egy magányos helyre; a népsokaság pedig keresésére indult, és meg is találta. Tartóztatták, hogy ne menjen el tőlük. Jézus azonban így válaszolt: „Más városoknak is hirdetnem kell Isten országának evangéliumát, mert ez a küldetésem.” Azután folytatta tanítását Galilea zsinagógáiban.
Lk 4,38-44