2018. szeptember 26. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_IMG_E6198.JPGJézus hívására ráléphetsz a szolgáló szeretet útjára, Mária példájára, de vissza is utasíthatod a meghívást, akárcsak a gazdag ifjú!! Merjünk igent mondani a szeretetre, a jóságra, merjünk elindulni egymás felé, merjük megfogni bizalommal egymás kezét, merjünk bízni egymásba, örvendeni annak, hogy testvérek vagyunk!! 
Nem tudom, hogy Istennek mit jelent, ha mi szeretjük egymást, de mikor én láttam, hogy két kedves kollégám, így összebújva, örömmel nézik a gyermekeink szereplését, akkor az én szívemben öröm virágok nyílnak!! Biztos vagyok benne, hogy a legszebb ajándék Teremtőnknek, amit e földön mi neki adhatunk, az az, ha mi magunk is a szeretet útjára lépve, örömmel, boldogan, jóságosak vagyunk egymás iránt!! 
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Két kedves kollégám, Zsóka és Éva
Jézus összehívta a tizenkét apostolt. Erőt és hatalmat adott neki az ördögök felett és a betegségek gyógyítására. Aztán szétküldte őket, hogy hirdessék Isten országát, és gyógyítsák meg a betegeket. Meghagyta nekik: „Semmit se vigyetek az útra: se botot, se tarisznyát, se kenyeret, se pénzt! Két ruhátok se legyen! Ha valahol betértek egy házba, maradjatok ott, amíg tovább nem utaztok! De ha nem fogadnak be, hagyjátok el a várost, és a port is rázzátok le lábatokról vádképpen ellenük!” Azok útra keltek, bejárták a falvakat. Hirdették mindenütt az evangéliumot, és meggyógyították a betegeket.  
Lk 9,1-6