2018. szeptember 27. – Csütörtök

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_42648089_1145504052280106_106038103973560320_n.jpgIstennel való találkozás kegyelem, Heródesnek lehetősége lett volna találkozni Krisztussal, bűnbánatot tartani, új életet kezdeni, akár a Mester nagy apostolává lenni! Gondoljuk el, ez az ember a maga hatalmával, erejével, ha a Megváltónk mellé állt volna, mennyi jót, szépet tehetett volna?!  Heródes nem ment el Jézushoz, ledér lányok tánca, éjszakai tivornyák, gyilkosságok útját választotta! 
Jézus nem csak Heródesben, hanem mindannyiunkban nyugtalanságot idéz elő!! Jó lenne, ha mi is keresnénk az alkalmat, hogy vele találkozzunk!! Isten szent jelenléte, olyan mind az áldott napfényé, feltárja előttünk igazi életünket, arcunkat, és a lényünkben, környezetünkben levő piszkot, foltokat, be nem fejezett álmokat, hátrahagyott romhalmazokat is láthatóvá teszi!! Biztos, hogy egy - egy ilyen találkozó az igazság órája, mert Isten jelenlétébe a magunkra hazudott álarcokról, féligazságokról is lehull a fátyol, és a fényben mindent sokkal tisztábban fogunk látni! Nem kell megijedni, mi mindannyian egy állandó fejlődő, kibontakozó, úton lévő zarándokok vagyunk, a tökéletesség számunkra egy elérhető, messzi cél! A bűn fáj, a megtérés öröm, gyógyulás! Nem a fénytől lesz életünk romos, mocskos, a fényben egyszerűen láthatóvá válik mindaz, mi még nem teljes, nem kész, mindaz mi elrútít bennünket!! Jézus Krisztus színe előtt nekünk nem elszomorodnunk kell, hanem neki kell állnunk, hogy bűnbánat, jó cselekedetek, által, szép menyegzős ruhába öltözzünk,  Istennel való találkozóra, az ünnepre, megszépüljünk, rendbe legyünk!! Ez az az örök boldogság, melyre lelkünk mélyén mindannyian vágyunk!
Szeretettel,
Csaba t. 
Kép: Csíkszentsimonban gyermekeink ünneplőben
Heródes, a negyedes fejedelem mindenről értesült, amit Jézus tett és hirdetett. Nyugtalanság fogta el, mert egyesek azt mondták: „János támadt fel a halálból.” Mások szerint: „Illés jelent meg újra.” Voltak, akik azt állították: „A régi próféták közül kelt életre valamelyik.” Heródes így töprengett: „Jánost lefejeztettem. Ki lehet hát az, akiről ilyeneket hallok?” És kereste az alkalmat, hogy személyesen láthassa Jézust.  
Lk 9,7-9