2018. szeptember 29. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_42761245_1286667384808456_7096236771377152000_n.jpgSzent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok
Bárki felteheti a kérdést: angyalok léteznek?! 
A mai tudósok egyértelműen állítják, hogy: A Világegyetem tömegének csupán 4,6%-át alkotja a megfigyelhető anyag, 23% a sötét anyag aránya, és 72% a sötét energia. Ugyancsak a tudósok állitják: "A sötét anyag olyan anyagfajta, amely csillagászati műszerekkel közvetlenül nem figyelhető meg, mert semmilyen elektromágneses sugárzást nem bocsát ki és nem nyel el, jelenlétére csak a látható anyagra és a háttérsugárzásra kifejtett gravitációs hatásból következtethetünk." Sötét anyag
Döbbenetes, itt állunk a nagyvilágban egy Föld nevű bolygón, és a tudósaink bevallják 2018-ban, hogy az univerzum 95%-ról egy mondatot sem tudnak mondani azon kívül, hogy létezik! Aztán mindabból amit ismerni vélünk, világunk csekély 4,6% kitevő anyagi részéről mit is tudunk? Még körülbelül sem tudjuk, hogy a mi galaxisunkban hány csillag, hány fekete lyuk, hány lakható bolygó van?! Nem beszélve arról, hogy tudósaink meg sem merik saccolni, hogy hány galaxis van a világmindenségben! Kérdem én azt, hogy akkor milyen megfontolás alapján mondhatjuk azt, hogy léteznek angyalok, vagy nem léteznek?! 
Jézus Krisztus tanítását én elfogadom, hívő vagyok! Hiszem, hogy Isten ura a térnek, az időnek, a látható és láthatatlan világnak! Hiszem, hogy Teremtőm látja a megtörtént és a még meg sem történt dolgokat, a mi tetteinket is, akárcsak Nátánáelt a fügefák alatt! Bízzunk Jézusban, Megváltónk nem akart átverni, becsapni bennünket amikor Isten angyalairól beszélt! Éppen ezért én ma, Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok emlékünnepén, nagy tisztelettel meghajtom fejemet és élő hittel kérem gyermekeinkre, népemre, világunkra Isten angyalainak hathatós pártfogását!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Egy alkalommal: Amikor Jézus látta, hogy Nátánáel közeledik hozzá, így szólt: „Nézzétek, ez egy igaz izraelita! Nincs benne kétszínűség.” Nátánáel megkérdezte: „Honnan ismersz engem?” Jézus így felelt: „Még mielőtt Fülöp hívott volna, láttalak a fügefa alatt.” Nátánáel erre elismerte: „Rabbi, te vagy az Isten Fia, te vagy Izrael Királya.” Jézus így szólt: „Azért hiszel, mert azt mondtam: Láttalak a fügefa alatt. Nagyobb dolgokat is fogsz látni ennél.” Majd így folytatta: „Bizony, bizony, mondom nektek: látni fogjátok, hogy megnyílik az ég, és Isten angyalai fel-alá szállnak az Emberfia felett.” 
Jn 1,47-51