2018. október 5. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Vegyes_43122169_1936123883129887_8526513756287533056_n.jpgAlázattal térdre borulva olvasom a mai evangélium sorait! Félek, mert világunk megannyi csodádat látva sem szállnak magukba az emberek, nem lépnek bátran a kiengesztelődés, a megtérés útjára!! Sokfelé telhetetlen kapzsiság, maró irigység, fékezhetetlen torzsalkodás, mindent szétrágó veszekedés, öldöklő háború torzítja el szép teremtményeid, drága véren megváltott szeretett gyermekeid arcát!! 
Mit tehetünk? 
Kicsinyek, esendők, gyengék vagyunk, nagy csodákat nem tudunk tenni, de lásd mi melletted, az élet mellett döntünk, a Te nevedben befogadjuk a bajban lévő gyermekeket! Sokan sokfelől gyűltünk össze drága szented, Szent Ferenc atyánk zászlaja alatt és gyengeségünk ellenére, Benned bízó lélekkel egymást szeretve, támogatva befogadjuk a gyermekeket! Ez a parányi lélek az asztalon, a mi hitvallásunk, a mi irántad való bizalmunk, szeretetünk záloga! A Te nevedben fogadtuk be, Benned bízó lélekkel mertük kicsinységünk ellenére az asztalunkra tenni ezt a parányi, törékeny életet!! 
Segíts Uram világgá kiáltani, hogy a Te utad járható, szép, örömteli, a Te parancsaidat megtartani gyönyörűséges, mert valóban jó, jónak lenni, jó, jót tenni, az irgalmas szeretet útján járni!! Ahogy a fárasztó poros nap után jó egy kád vízbe elnyújtózni, ugyanúgy jó kilépni az önzés, a kapzsiság avas gönceiből, jó levetni megannyi bűntől szennyezett ruhánkat és a bűnbánat fürdőjében megtisztulni! Jó újjászületni és a szolgáló szeretet mellett dönteni, önzőségünket hátrahagyva másokra figyelni, másokért élni, testvéreinkkel együtt zarándokolva a föld poros útjain, Téged szeretetben dicsérni!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Jézus egy alkalommal így szólt tanítványai előtt: „Jaj, neked, Korozain! Jaj, neked, Betszaida! Ha a pogány Tiruszban és Szidonban történtek volna azok a csodák, amelyek nálatok történtek, már rég szőrzsákban és hamuban tartottak volna bűnbánatot. Ezért Tirusznak és Szidonnak tűrhetőbb sorsa lesz az ítéleten, mint nektek. És te Kafarnaum? Vajon az égig emelkedel? Egészen az alvilágig fogsz süllyedni.” Majd így folytatta: „Aki titeket hallgat, engem hallgat; és aki titeket megvet, engem vet meg. Aki pedig engem megvet, azt veti meg, aki küldött engem.” 
Lk 10,13-16