2018. október 23. – Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_7394.JPGTanuljunk Urunkra várni a vadcseresznyefától! Egy hét különbséggel készítettem a két képet! A jobb oldali diófa aranysárga, a bal oldalon lévő vadcseresznye zöld! Eltelt egy hét, és a diófa aranysárga ruhája megfakult, összetöpörödött, elfeketedett, a vadcseresznye levelei öltöznek őszi pompába, hogy néhány nap múlva a hideg ősz őt is megfossza minden varázslatától!
Engem a napok pergésének az egymásutáni megélése, a változásban való változatlan jelenlét lepett meg! Semmi sem állandó, semmi sem örök, de a fák ennek ellenére a múló percnek, minden röpke pillanatnak megadják a módját! Nekiöltöznek a tavaszi zsongásnak, a gyümölcstermés kemény feladatának, de a kérlelhetetlen elmúlásnak is! Oly rövid időre is egész lombkoronájukat ünneplőbe öltöztetik! Arra a néhány napra is komolyan venni a létezést, gyönyörű átéléssel megélik annak minden gyors lábon tovatűnő pillanatát!
Az életszentség is valahogy ilyen! Azt ami éppen jön, az ajtónkon kopogtató jelent kell szeretettel fogadni, szépen, szentül megélni! Nem őrizgetni kell a múlt pompáját, bambán trónolni az elért eredményeken, a vélt vagy valós dicsőség sallangjával dicsekedni, hanem a mát, akár az érett férfikort vagy a megfáradó idős kórba hajló napokat kell bölcsen, tudatosan fogadni, szépen megélni! 
Isten nem szereti a monoton változatlanságot! A Jézusra váró állandó készenlét minden nap mást jelent! Mindennap újból fel kell élesztenünk a lángot akárcsak az okos szüzek a lámpásukat, újból és újból meg kell fogalmazzuk a szakadatlanul változó mában az örök létünk forgatókönyvének újabb gyönyörű lapjait!
A várakozás forgatagában, 
Csaba t.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget, rögtön ajtót nyissanak neki. Boldogok azok a szolgák, akiket uruk megérkezésekor ébren talál. Bizony, mondom nektek, felövezi magát, asztalhoz ülteti őket, körüljár és felszolgál nekik. És ha a második vagy a harmadik őrváltáskor érkezve is így találja őket, boldogok azok a szolgák.  
Lk 12,35-38