2018. október 25. – Csütörtök

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_E7647.JPG„Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon!" Lk 12,49
Testvér, ne hagyd kialudni a tüzet! A gonosz lélek azt szeretné, hogy sebedet nyalogatva, önmagadat leértékelve félre állj, Isten országának építésének szép munkáját feladd! Igen, kicsik vagyunk, gyengék, bűnösök is, de mindez nem ok arra, hogy a világtól elfordulva, önző módon csak magaddal foglalkozz, magadba zárkózz! Lehet, hogy erőfeszítésedet nem értékelik, sőt félremagyarázva mindenféle rosszat rád fognak, jól szerkesztett mondatokkal, ékes szavakkal károsnak, elavultnak, rossznak neveznek téged, egyházadat, az is lehet, hogy te a kísértésnek engedve elcsúsztál, bűnökkel szennyezted be magad! Igen, mindez megtörténhet, de ennek ellenére ne ess kétségbe, ne csüggedj, kishitűen ne add fel a te álmodat, Isten adta szent feladataidat! Ne hagyd kialudni a tüzet!! Bűnbánó szívvel állj talpra, emeld magasba Krisztus Urunk zászlaját és menj tovább! A sötét éjszakában rakd testvér a tüzet, hadd lobogjon a láng, ragyogja be sárból, fényből született világunkat!
Krisztus nagypénteki keresztútja adjon erőt az előttünk tornyosodó, következő emelkedőhöz!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Azért jöttem, hogy tüzet gyújtsak a földön. Mi mást akarnék, mint hogy lángra lobbanjon! Keresztséggel kell megkereszteltetnem. Mennyire várom, hogy ez beteljesedjék! Azt gondoljátok, azért jöttem, hogy békét hozzak a földre? Mondom nektek, nem azt, hanem szakadást. Ezentúl, ha öten lesznek egy házban, megoszlanak egymás között: három kettő ellen, és kettő három ellen. Szembekerül apa a fiával és fiú az apjával, anya a lányával és lány az anyjával, anyós a menyével és meny az anyósával.”
Lk 12,49-53