2018. október 26. – Péntek

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Tarsadalom_20180722egyiptomi-kopt-kereszteny-nok5.jpg"Képmutatók! Az ég és föld jeleiből tudtok következtetni; a mai idők jeleit miért nem ismeritek fel?" Lk 12, 54
Mennyire figyelünk a történelmi idők jeleire?! Európa, saját jövőjét megjósolhatja ha figyelmesen meghallgatja a keleti keresztényeket! Vagy megtérünk és összefogunk, vagy az ők vértanú sorsára jutunk mondják a kopt, a káld, az asszír és a többi mártír sorsú keresztények! 
Tisztelettel kérem, hogy elöljáróink hívják meg a keleti keresztény egyházak vezetőit, történészeit, hogy ők maguk hitelesen mondják el népük szenvedéseit, egyházuk kálváriáját, véres sorsát! Kairóban ott van a mártírok múzeuma, hol sok-sok, napjainkban erőszakos halált halt keresztény emlékét őrzik! Ők nem a múlt vértanúi hanem a mi kortársaink, egyetlen bűnük az volt, hogy szabad lélekkel nem álltak be Mohamed próféta követői közé!   
A kommunizmus vagy a fasizmus is reális veszély volt, mégis sokan az elején megértőek voltak vele szemben, annak pusztító erejére csak idővel jöttek rá, milliók halála után! Ma ugyanilyen mértékű veszéllyel áll szembe Európa népe! Érdemes elolvasni a csatolt írást, és elgondolkodni az idők jelein! 
Az egyiptomi muszlimok szerint szabadon meg lehet erőszakolni a keresztény nőket
A holnapban bízva, 
Csaba t. 
Abban az időben Jézus így szólt a sokasághoz: Ha látjátok, hogy nyugaton felhő támad, mindjárt mondjátok: „Eső jön!”, és úgy is történik. Ha déli szél fúj, azt mondjátok: „Hőség lesz!”, és megjön az is. Képmutatók! Az ég és föld jeleiből tudtok következtetni; a mai idők jeleit miért nem ismeritek fel? Miért nem ítélitek meg magatok, hogy mi az igazság? Amikor ellenfeleddel a hatóságokhoz mégy, igyekezzél még az úton kibékülni vele, hogy a bíróhoz ne hurcoljon. Mert ha a bíró elé visz, akkor a bíró átad a börtönőrnek, a börtönőr pedig börtönbe vet téged. Mondom neked, ki nem szabadulsz onnan, amíg tartozásodat az utolsó fillérig le nem fizeted.  
Lk 12,54-59