2018. október 27. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_7036.jpgJézus "...gyümölcsöt keresett rajta, " Lk 13,1
Öröm látni ezt a kedves lányt aki felkészült a szentmisére ministrálni, szolgálni akar, s most nyugodtan várja, hogy megszólaljon a szertartás kezdetét jelző csengő! Csodálom azokat a gyermekeinket, akik rendszeresen eljárnak ministrálni, éveken keresztül életükből hetente 1-2 órát a jó Istennek adnak csak úgy ingyen, mert jó dolog jónak lenni, jó dolog jót tenni, jó dolog a szolgáló szeretet szép gyümölcsét megteremni! 
A mai ember mindenért fizetést vár el, pragmatikussá vált és azt hiszi, hogy csak pénzben átszámolható sikerekért érdemes élni! Sajnos sokaknak csak a nyereségük maximalizálása az egyetlen elfogadható cél ezen a földön! Megéri, nem éri meg? Ez a fundamentális kérdés az egyetlen iránytű, mely alapján az önző ember tájékozódik a mindennapi életben! A kapzsi gondolkodás, az önzés gyilkos zsákutca, világunk pusztulásához vezet, ez nem Jézus Krisztus útja! 
Jézus azt kéri, hogy "Legyetek tökéletesek, miként a ti mennyei Atyátok tökéletes. Mt 5,48 Felteheted a kérdést, hogy milyen a mi mennyei Atyánk? "Isten felkelti napját gonoszakra és jókra egyaránt." Mt 5, 45 Isten szereti, gondviselő jóságával létben tartja a jókat, a gonoszakat ugyanúgy! Isten a szabad akarattal megáldott embert ingyen szereti! Igazából mindaz mi érték az életünkben, maga a létünk, egészségünk, szép családunk, talentumaink, minden, minden Isten ingyenes ajándéka! Egy-egy jó barát, előttünk váratlanul szélesre táruló ajtó, egy távolba vezető új lehetőség, minden, de minden Isten drága ajándéka! Drága szülőföldünk, melynek forrásából szádhoz emelhetsz egy pohár friss vizet, vagy a nyár hevében egy érett, ropogós alma melybe beleharaphatsz, vagy a zamatos szőlőfürt, minden ajándék, akárcsak az a szál virág mit egy szerelmes fiatal ragyogó arccal átnyújt neked! Igen, Isten csodaszép gyümölcsökkel ajándékoz meg bennünket, melyeket mi gond nélkül elfogadunk! Álljak meg egy pillanatra és gondolkozzak el, vajon én milyen gyümölcsöt teremtem ezidáig gondviselő Istenem iránti szeretetből?! Vajon én tudok Istenemnek vagy testvéreimnek csak úgy egy órát szeretetből odaajándékozni? Teremtőm az én életemben ha a szeretet gyümölcseit keresi, vajon mit talál?
Gyertek, teremjük a szeretet szép gyümölcseit gondviselő Istenünknek! 
A jó cselekedet tiszta örömével,
Csaba t. 
Kép: Gyergyószentmiklósi templomban a Szent Anna gyermekvédelmi otthon fiatal lakója ministrálásra készül.
Abban az időben odajött Jézushoz néhány ember, s azokról a galileaiakról hozott hírt, akiknek vérét Pilátus az áldozat vérével vegyítette. Erre Jézus megjegyezte: „Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak, mint a többi galileai, mivel így jártak? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan. Vagy azt gondoljátok, hogy az a tizennyolc ember, akire rádőlt Siloámban a torony és megölte őket, bűnösebbek voltak a Jeruzsálemben élő többi embernél? Mondom nektek: nem! De ha nem tartotok bűnbánatot, éppúgy elvesztek ti is mindnyájan.” 
Aztán egy példabeszédet mondott. „Egy embernek fügefa volt a szőlőjében. Kiment, gyümölcsöt keresett rajta, de nem talált. Erre így szólt vincellérjéhez: Idejárok három év óta, hogy gyümölcsöt keressek ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki! Miért foglalja itt a helyet? De az így válaszolt: Uram, hagyd meg még az idén. Körülásom és megtrágyázom, hátha terem majd jövőre. Ha mégsem, akkor kivághatod.” 
Lk 13,1-9