2018. november 2. – Péntek, Halottak napja

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_IMG_E6668.JPGEljön az óra, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát, és előjönnek sírjukból. Akik jót cselekedtek, feltámadnak és üdvözülnek; akik rosszat tettek, feltámadnak és elkárhoznak.” 
Jn 5,24-29
Imádságos szeretettel ma, nov.2-án Körösbányára megyünk a gyerekekkel. Erdélyben az I-IV osztályos gyerekeknek őszi szünetük van. Az idő szép és mi kimegyünk ebbe a nyugati Kárpátok lejtőjén megbúvó kis faluba imádkozni!! Valamikor itt ezen a vidéken aranyat bányásztak, sok magyar élt ezen a földön, egy szép gótikus templom áll itt és két nagy temető, melyet nagyrészt benőtt a bozót! A szép őszi időben a gyermekeinkkel, szeretnénk 11.00 órától, drága halottainkért egy szentmisét bemutatni! Megpróbálunk élő adásban bejelentkezni, hogy akik az interneten keresztül szeretnének velünk imádkozni megtehessék! 
Mi élők és meghaltak egy népet alkotunk, Isten nagy családjában összetartozunk!! Ők bennünket, mi őket imádságos szeretettel segítsük! Gyertek egymás kezét megfogva kérjük világunkra, s mindazokra kik itt éltek, élnek Isten áldását! 
Az örökélet reményével, 
Csaba t. 
Egy alkalommal Jézus ezt mondta a zsidóknak: 
„Bizony, mondom nektek: Aki hallgat az én tanításomra, és hisz abban, aki engem küldött, annak örök élete van, és nem sújtja őt az ítélet, mert már átment a halálból az életbe. Bizony, bizony mondom nektek: Eljön az óra – sőt már itt is van –, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát. Meghallják, és életre támadnak. Mert ahogyan az Atyának élete van önmagában, ugyanúgy megadta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában. A Fiúnak hatalmat adott arra is, hogy ítéletet tartson, mert ő az Emberfia. Ne csodálkozzatok ezen! Eljön az óra, amikor a halottak meghallják az Isten Fiának szavát, és előjönnek sírjukból. Akik jót cselekedtek, feltámadnak és üdvözülnek; akik rosszat tettek, feltámadnak és elkárhoznak.” 
Jn 5,24-29