2018. november 11. – Évközi 32. vasárnap

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_12183767_1167919413237211_7069560585092157832_o.jpgNem csak pénzt adhatsz Istennek, hanem önmagadból, idődből is adhatsz szeretettel Teremtődnek!! Két rohanás között előveszed a rózsafüzéredet és csendben elmondasz egy imát, vagy elolvasol egy szentírási részt, esetleg beülsz egy templomba az oltáriszentség elé, akkor igazából Teremtődnek adtál ajándékot abból ami számodra a legdrágább, néhány percet az életedből!! 
Néhány fiatallal beszéltem, ők már voltak az Alapítványunknál önkéntesek!! Életükből pár napot, hetet az árváknak, és az árvák által Krisztusnak adtak!! Hiszem, hogy Krisztus nem az ajándék idő alatt elvégzett munka értékét nézi, lehet, hogy erőfeszítésed, csak két garast ér, de megvagyok győződve, ha nagylelkűen adsz, akkor az Isten előtt drága kincs minden perced, és megmarad az örök életre!! 
Merjünk önkéntes szolgálatot vállalni, akarjunk időt, energiát ajándékozni annak akitől mindazt amik vagyunk, s amit birtokoltunk ajándékba kaptunk!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Ildikó Németországból, sokszor sokat volt önkéntes nálunk, Isten fizesse!!
Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, ezt mondta a tömegnek: „Óvakodjatok az írástudóktól, akik szívesen járnak hosszú köntösben, és szeretik, ha nyilvános tereken köszöntik őket. Örömest elfoglalják a zsinagógában és a lakomákon a főhelyeket. Felélik az özvegyek házát, és közben színleg nagyokat imádkoznak. Ezért keményebb ítélet vár rájuk.” 
Ezután leült szemben a templompersellyel, és figyelte, hogy a nép hogyan dobja a pénzt a perselybe. Sok gazdag sokat dobott be. De egy szegény özvegyasszony is odajött, és csak két fillért dobott be. Erre magához hívta tanítványait, és így szólt hozzájuk: „Bizony mondom nektek, ez a szegény özvegy többet adott mindenkinél, aki csak dobott a perselybe. Mert ők a feleslegükből adakoztak, ez pedig mindent odaadott, amije csak volt, egész vagyonát.”  
Mk 12,38-44