2018. november 17. – Szombat

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_8361.JPG"szüntelenül kell imádkoznunk és nem szabad belefáradnunk." Lk 18,1
Mi emberek olyan könnyen elfáradunk, feladjuk álmainkat, céljainkat! Ezért érnek olyan hamar véget a barátságok, ezért van olyan sok válás, magára hagyott gyermek! Ezért adják fel az emberek tanévközben az egyetemet, amelyre ők szabad akaratukkal önként jelentkeztek, a munkahelyeket is legtöbbször ezért cserélgetik az emberek olyan gyakran! Sajnos az imádságba is hamar belefáradunk, és nyűgös gyerekként feladjuk céljainkat, másfelé fordítjuk arcunkat!!
Megcsodáltam a törpe pingvineket, e sokszor e 30-40 centire megnövő, 1-1,5 kg tömegű madárka akár egy hónapig is kint halászik az óceán nyílt vizén, de ilyenkor tavasszal minden este hazajön, feltotyog a meredek parton, ahová én nembiztos, hogy fel tudnák mászni, a földbe kis barlangot váj, majd itt 39 napig felváltva kotlik a két szülő! Néztem a hatalmas hullámokat, ahogy neki csapodnak a sziklafalnak, és elgondolkoztam azon, hogy milyen nehéz ennek az állatnak az élete! Minden hajnalban elindul, jó korán, hogy a ragadozok megjelenése előtt kint legyen a nyílt vízen, beúszik az óceánba 8-10 kilométert, összefog annyi halat amennyit csak tud, és jön dacolva hullámveréssel, minden veszéllyel, piciny kis lábain felmászik a hegyre, hogy enni hozzon a kicsinyeinek! Ez az ő léte, és teszi ezt nap mind nap, míg élet van benne!! 
Mindazt mit Isten tőlem kér, e kis pingvin kitartó hősiességével tegyem meg én is! Azt a munkát, feladatot, mit nagylelkűen, fiatal koromban felvállaltam nap mind nap hűségesen vigyem jó végre! Döntéseimet, ígéreteimet, fogadalmaimat tartsam meg, ne engedjem el annak a kezét akit a jó Isten rám bízott, akivel együtt indultam el az örök élet útján!! Hűségesen végezzem állapotbeli kötelességeimet egy kis pingvin kitartásával!
A jóban kitartva,  mindhalálig, 
Csaba t. 
Kép: A kék pingvin, más néven törpe pingvin (Eudyptula minor) a madarak (Aves) osztályának a pingvinalakúak(Sphenisciformes) rendjébe, ezen belül a pingvinfélék (Spheniscidae) családjába és a Spheniscinae alcsaládjábatartozó faj.[1] Maori nyelven ezt a kismadarat, kororā-nak nevezik. 
Bővebben a Kék pingvinekről itt olvasgatnak : Kék_pingvin
Abban az időben Jézus példabeszédet mondott arról, hogy szüntelenül kell imádkoznunk és nem szabad belefáradnunk. Így szólt: „Az egyik városban élt egy bíró, aki Istentől nem félt és embertől nem tartott. Élt abban a városban egy özvegyasszony is. Ez elment hozzá, és kérte: „Szolgáltass nekem igazságot ellenfelemmel szemben.” A bíró egy ideig vonakodott, aztán mégis így szólt magában: „Noha Istentől nem félek, embertől nem tartok, de ez az özvegy annyira terhemre van, hogy igazságot szolgáltatok neki, mert a végén még nekem jön és megver.” 
Az Úr így szólt: „Hallottátok, hogy mit mond az igazságtalan bíró. Vajon Isten nem szolgáltat igazságot választottjainak, akik éjjel-nappal hozzá folyamodnak? Talán megvárakoztatja őket? Mondom nektek, hamarosan igazságot szolgáltat nekik. Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?”  
Lk 18,1-8