2018. november 20. - Kedd

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_E9103.JPGMilyen jó, hogy Jézus egyetlen parancsot adott, a SZERETET PARANCSÁT! Nem kell méricskélni: megérdemli, nem érdemli meg, kijár ez neki, vagy nem jár ki a figyelmesség, a jó szó, a szeretet?  Nem kell patikai mérlegen kimérni, hogy kinek mennyi szeretettel tartozunk, Jézus képlete egyszerű, szeresd felebarátodat, mint önmagadat! 
Jézus nem méricskél, nem agyal, - ahogy ma mondanák a fiatalok, -  egyszerűen leszólítja Zakeust, és meghivatja magát vacsorára!! Akkor is voltak "okos" fanyalgók: „Bűnös embernél száll meg.” Lk 19,1. Jézus nem jön zavarba, nyugodtan, kapkodás nélkül megy tovább a szeretet útján! Lám - lám megint beigazolódik a régi közmondás: amit vetsz, azt aratsz:  Zakeus a vacsora végén odaállt az Úr elé, és így szólt: „Nézd, Uram, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megkárosítottam, négyannyit adok helyette.” Lk 19,1
Merjünk jók lenni, irgalmas szívvel egymáshoz lehajolni és őszintén szeretni!! Itt Ausztráliában az óceán partján sok halat esznek! Újból - újból eszembe jut, Jézus Krisztus, ahogy nagypéntek után, átdöfött kézzel tüzet rak, halat süt, és meghívja az apostolait reggelire!!  Ha jobban belegondolok Jézus telerakhatná fish and chips üzletlánccal a világunkat, és süthetné reggeltől estig a halat, - ránkférne! De ha ez lehetetlen is, akkor jó lenne közvetlen a keresztelés után minden embert megtanítani halat sütni, úgy a Galileai halászok receptje szerint, a la Jézus Krisztus!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Abban az időben: Jézus Jerikó városán haladt át. Élt ott egy Zakeus nevű gazdag ember, aki a vámosok feje volt. Szerette volna látni és megismerni Jézust, de a tömeg miatt nem láthatta, mert alacsony termetű volt. Így hát előrefutott, felmászott egy vad fügefára, hogy láthassa, mert Jézusnak arra kellett elhaladnia. Amikor Jézus odaért, felnézett és megszólította: „Zakeus, gyere le gyorsan, mert ma a te házadban kell megszállnom.” Erre ő sietve lejött, és örömmel fogadta Jézust. Akik ezt látták, méltatlankodva megjegyezték: „Bűnös embernél száll meg.” Zakeus azonban odaállt az Úr elé, és így szólt: „Nézd, Uram, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megkárosítottam, négyannyit adok helyette.” Jézus kijelentette: „Ma üdvösség köszöntött erre a házra, hiszen ő is Ábrahám fia. Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és üdvözítse, ami elveszett.”
[LK 19,1-10]