2018. november 27. – Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_DSCN3061.JPG„Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek titeket!" Lk 21,5
Sajnos világunkat megfertőzi a félelem!! A mozikban, tévén látható filmek nagy része katasztrófákról szól, melyet épphogy túléli az emberiség!! De a politikusok, a tudósok, sokszor mi papok is hajlamosok vagyunk eldramatizálni a valóságot és ilyenkor sötét színekkel közeli világvégét vizionálunk!! 
A föld történeti korszakokban volt olyan időszak, mikor a tengerszint olyan alacsony volt, hogy ma az Ausztrál partoktól kétszáz kilométerre lévő Tasmániába gyalog szerrel át lehetett jutni. De mikor Egyiptomban jártam, mutatták, hogy a mai tengerszinthez viszonyítva, száz méterrel magasabb vízállás következtében a mai kopár, élettelen sivatag nagyrészt víz alatt volt, melyből a hegyek mind zöld, termékeny szigetek emelkedtek ki!! A világunk él, eddig is folyamatosan változott és ez a változás feltartoztathatatlan, folyamatos! A forró nyár, bármilyen hosszú eljön az ősz, és aki nem készül fel a télre, az biza fázni fog!  A geológiai, politikai, társadalmi változásokra bölcsen, rugalmasan, kitartó munkával kell felkészülni és nem világvégét kiáltozva, pánikozva, gyermekeinket, önmagunkat ijesztgetve!! 
Az egyházi év végén, a szentírási részek komor színekben mutatják be a végső dolgokat, de nekünk nem fejfát kell faragnunk, hanem az adventi gyertya fényénél bölcsőket kell állítanunk!! Mindenkit biztatok, bátorítok, hogy nyugodtan vegyen tartós tejet, és végezze el az őszi munkákat a kertben, hisz a mennyei Atya kezét fogó kereszténynek az eljövendő tavaszra kell készülnie és  nem a mindent elsöprő  világvégi katasztrófára!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Ausztráliai magyarok 50 “ vándor bölcsőt" ajándékoztak az erdélyi gyermekeknek. A képen közülük négyre éppen áldást kérnek az Oroszhegyi templomban!  
Abban az időben, amikor némelyek megjegyezték, hogy milyen szép kövekkel és díszes fogadalmi ajándékokkal van díszítve a (jeruzsálemi) templom, Jézus ezt mondta: „Jönnek majd napok, amikor abból, amit most itt láttok, kő kövön nem marad, mindent lerombolnak.” Erre megkérdezték tőle: „Mester, mikor történik mindez? És milyen jelek előzik meg?” Ő így válaszolt: „Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek titeket! Sokan jönnek az én nevemben s mondják: „Én vagyok!” És: „Elérkezett az idő!” Ne kövessétek őket! Amikor háborúkról és lázadásokról hallotok, ne rémüldözzetek. Mindennek előbb meg kell történnie, de ezzel még nincs itt a vég!” Aztán így folytatta: „Nemzet nemzet ellen és ország ország ellen támad. Nagy földrengés lesz itt is, ott is, éhínség és dögvész. Félelmetes tünemények és rendkívüli jelek tűnnek fel az égen.” 
Lk 21,5-11