2018. december 1. – Szombat

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_E0932.JPG„Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban." Lk 21,  
Botránkozva mondhatjuk: Egész nap töröm magamat, rohanok, dolgozok, mindenkinek mindent megteszek és Jézus ezért egy sorba állít a részegeskedőkkel?? Hogy van ez?? 
Igen, tudnunk kell, hogy a gonosz lélek, ha nem tud a bűn útjára vezetni, akkor megpróbál lefoglalni, feladatokat, sok - sok munkát ad, hogy ne legyen időnk a szeretetre, a jóságra, az élő Istenre!! Egészen biztos, hogy nem bűn a munka, a mindennapi gondok, problémák megoldása, de mégis, ha a mércét nem tudjuk betartani veszélyt jelenthetnek számunkra! Gondoljunk csak a Lázár házában elhangzó beszélgetésre!  Jézus szereti Máriát, aki nem másnak, hanem pont neki próbál finom vacsorával kedveskedni és mégis szelíd jósággal meginti: "Márta, Márta, szorgalmas vagy és sok mindennel törődsz, pedig csak egy a szükséges. Mária a jobbik részt választotta, melyet nem vehetnek el tőle." (Lk. 10:38-42)
Advent van, a lelki újratervezés ideje, próbáljuk az evilági gondjainkat számba venni!! A mindennapi elfoglaltságomból mi a jó Isten akarata szerinti munka, és mi az amit már csak az én kapzsiságom, mohóságom, szereplés vágyam, végeztet velem! Az is lehet, hogy gyermekeim, családom, kollégáim a feladataikat "nagyvonalúan" rám tolják, és én a békesség kedvéért húzom mindenki helyett az igát?! Sajnos a lehetőségeket kihasználva, azt látom, hogy különösen itt az újvilágban az ember képes egész nap dolgozni, sürög, forog sok - sok ember, sokszor 2-3 munkahelyet is vállalva! A jelszó: megfizetik, megér, aztán az egész napi rohanás után az ember fáradtan ágynak esik, magába roskadva, kiég, egyedül marad, depressziós lesz! 
Legyen adventi jófeltételem, a mindennapi munkámból, feladataim közül kiszűrni mindazt mi nem Isten akarata szerint van, és a többit alázattal osszam le, engedjem át másnak! legyen példaképem Jézus Krisztus, ki a munkát tanítványaira bizza: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. " Mk 16,15 Mesterünk az emberek tanítását, a  világ evangélizációjának nagy művét meri apostolaira, tanítványaira bízni, akkor mi miért nem merjük munkánkat leosztani, feladataim egy részét másokra bízni?? 
Szeretettel, a hongkongi nemzetközi repülőtérről,
Csaba t. 
Kép: munkám mellett van időm a családomra??
Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről: „Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az evilági gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt.”  
Lk 21,34-36