2018. december 6. – Csütörtök - Szent Miklós ünnepe

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_IMG_0611.jpg"Aki hallgatja tanításomat, és tettekre is váltja, hasonlít a bölcs emberhez, aki házát sziklára építette!"
Mt 7,21
A szeretet szeretetet szül, a jóság jóságot! Egy jóságos ember látta egy özvegy ember vergődését, amikor három szép lányát férjhez szerette volna adni. Nagylelkűen, az esküvő előtt néhány aranyat dobott be az ablakon, a lázasan készülődő fiatal lány lábához. Talán arra gondolt, hogy Jézus Urunk is egy esküvőn, Kánában tette az első csodáját. Teltek-múltak az évek, aztán a második lányt is titokban megsegítette Miklós. A harmadik lány esküvője előtt újból útra kelt egy kis erszény arannyal, de ez alkalommal a lányok meglesték, átölelték a titokban adományokat osztogató embert, akit jóságáért végül püspöknek is megválasztottak! 
Szent Miklós önzetlen jó tettei, a mai Törökország területén fekvő, a lyciai Myra városából elindított egy szeretet lavinát, mely közel 1800 éve csak árad, magával sodorva a tél közepén az önzőségbe, magányos kapzsiságba süllyedt világunkat. Ezen a napon mindenki megpróbál jó lenni, jót tenni! Ezen a szép téli napon olyan emberek is elindulnak a szeretet útján, akiknek év közben rengeteg dolguk van, és akik lehet, hogy maguk sem értik, de  mégis egy belső erőtől ösztönözve útra kelnek, áldozatokat hoznak, egyszóval szolgálnak, szeretnek, embertársaik segítségére sietnek!
E szép téli estén a jó Isten áldását kérem mindazokra, akik Szent Miklós példájára útra keltek, magukra öltve a közel ezernyolcszáz éve élt nagy püspök lelkületét, csendes, jóságos szerepét! Hiszem, hogy a szeretet képes megújítani megfáradt világunkat,
Csaba t. 
Kép: egy kis baba örvend az ajándékba kapott babának 
A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Nem mindaz, aki azt mondja nekem: Uram, Uram! – jut be a mennyek országába, hanem csak az, aki teljesíti mennyei Atyám akaratát. Aki hallgatja tanításomat, és tettekre is váltja, hasonlít a bölcs emberhez, aki házát sziklára építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra, de az nem dőlt össze, mert sziklára épült. Mindaz pedig, aki hallgatja ugyan tanításomat, de tettekre nem váltja, hasonlít a balga emberhez, aki házát homokra építette. Szakadt a zápor, ömlött az ár, süvöltött a szél és rázúdult a házra. Az összedőlt, és nagy romhalmaz lett belőle.”  
Mt 7,21. 24-27