2018. december 12. – Szerda

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_Szenthromsg-Gyerekotthon.jpg".....tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű, és nyugalmat talál lelketek." Mt 11, 28
Kétezer éves bölcs mondás, de vajon eljutott a tudatunkig? A nagy Gandhi mondta, hogy a kereszténység csodálatos, de a keresztények olyanok, mint az áldott vízben a kövek, ha eltöröd őket belül szárazak, az éltető víz nem járja át őket! 
Valóban a szelídséggel, alázattal lehet csatát nyerni? Szent Márton, mikor a frankok betörtek a római birodalomba és a császára vezetésével ő is, mint hadvezér szembement a betolakodókkal, a csatatéren volt bátorsága azt mondani, hogy ne legyőzzük, hanem szép szóval győzzük meg ezt a népet!  Jobb együtt, közösen Isten országát építeni, mint háborúzni, egymást levadászni! Döbbenetes, de ezen a napon elmaradt a csata. Szent Márton letette a fegyvert és átment az ellenséges törzsek közé, hirdette az evangéliumot, és a frank nép megtért! Ez a frank nép védte meg Európát akkor, mikor a mórok már elfoglalták az egész ibériai félszigetet, és már a mai Franciaország területén dúltak! A csata 732-ben, a frank nép nemzeti szentjének sirjánál, Poitiers alatt zajlott, itt állította meg a szaracénok előrenyomulását Martell Károly!  Eltelt 1700 év Szent Márton születése óta, és ma Franciaország területén több mint 700 Szent Márton tiszteletére szentelt templom hirdeti, hogy a szelíd párbeszéd, az alázatos szó megtermi a maga gyümölcsét az emberiség számára!
Adná az Isten, hogy ne csak halljuk Jézus Krisztus drága evangéliumát, hanem legyen az életünk iránytűje, döntéseinkben, szavainkban utat mutató, világító tornyunk! Merjünk jó testvérekként szelíden, alázatos, kedves szavakkal szólni egymáshoz, és akkor lassan ráfogunk lépni a csodák földjére!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Abban az időben Jézus így szólt az őt követő emberekhez: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítelek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű, és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.”  
Mt 11,28-30