2018. december 13. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_16113019_10207548363327934_5225279401170920948_o.jpg"A mennyek országát... az erőszakosok szerzik meg." Mt 11.11
Jézus az erőszakról beszél, de egészen biztos, hogy nem a terrorizmusról és a robbantásokról, hanem arról az erőszakról, amelyet Keresztelő Szent János saját maga ellen folytat! Jánosnak jobban esett volna bent a városban lakni, szép ruhákban járni, finom falatokat enni, de ő Isten Országáért áldozatokat hoz és a pusztában lakik, durva ruhában jár, és nagyon egyszerű ételeket fogyaszt! Advent nem csak a várakozás ideje, hanem az egyház által megszentelt szent böjt ideje is!
Böjt, önmegtagadás, áldozat, gondolkodtam el ezeken a kifejezéseken? Vállalok tudatosan áldozatot szeretteimért, önmagamért, Isten Országának eljöveteléért? A fogyasztói társadalom el sem tudja képzelni, hogy önmegtagadásokat vállaljunk, mert az a pénz körforgására épült társadalmunk gyengülését, sorvadását jelenti!  A ma embere nem tudja, hogy mit kezdjen az önmegtagadás fogalmával, pedig tudnunk kell, hogy áldozatok nélkül nincs eredmény! Egy orvostanhallgató vagy egy sportoló mennyi áldozatot vállal a  kitűzött céljaiért! Vajon más célokért nem kell, nem jó áldozatokat vállalni?!  
Keresztelő Szent Jánost példaképül állítja elénk Jézus! Ez azt jelenti, hogy a ruházkodásban, táplálkozásban, de az otthonunk felszerelésében, berendezésében is jó lenne ha tudatosan visszafognánk magunkat, legalább most az adventi szent időben! Próbáljam ki a szeretetből tudatosan vállalt böjt, virrasztás, önmegtagadás testet, lelket, jellemet formáló erejét! Érdekes, a világi szakemberek egészségügyi megfontolásból javasolják a böjtöt! Csatolom a kis filmet, érdemes megnézni! 
A boldogságra vezető út: legyünk gyöngédek, jóságosak testvéreinkkel szemben és nagyon határozottak, erőszakosak saját magunkal szemben, akkor célba érünk!
Szeretettel,
Csaba t. 
Abban az időben Jézus így nyilatkozott Keresztelő Jánosról: Bizony mondom nektek: Az asszonyok szülöttei között nem támadt nagyobb Keresztelő Jánosnál. De aki legkisebb a mennyek országában, nagyobb, mint ő. A mennyek országa Keresztelő János napjaitól mindmáig erőszakot szenved, és az erőszakosok szerzik meg. A próféták és a törvény Jánosig mindannyian ezt jövendölték. Ha tudni akarjátok, Illés ő, akinek el kell jönnie. Akinek füle van, hallja meg!  
Mt 11,11-15

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Megrendítő élmény volt számomra, mikor először megértettem, hogy hivatásom nem egyéni, egyszemélyes vállalkozás, Isten nem zsebre tett kézzel nézi egy felhőről a küzdelmemet, hanem a vállát a vállam mellé téve dolgozik velem.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 21. kedd, Konstantin napja van. Holnap Júlia és Rita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Aki lazán éli az életét, nagyon pórul jár

Nikodémusnak, a zsidó tanácsosnak, aki éjnek idején fölkereste Jézust, ezt mondta: „Bizony, bizony, mondom neked: aki nem születik újjá, az nem láthatja meg az Isten országát.”
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube