2018. december 24. – Hétfő

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_IMG_E1723.JPG„Áldott az Úr, atyáink Istene, mert meglátogatta és megváltotta az ő népét;"
Lk 1,67
Karácsony éjszakájára készülve, Isten ajándékait elengedve, fordítsuk bizalommal az Ajándékozó felé arcunkat! Kértünk erőt, gyógyulást, boldogságot szeretteinknek, most kérjük a találkozás örömét azzal, aki a gyógyulást adja, a Gyógyítóval, a Boldogság forrásával, Jézus Krisztussal! Bármennyire is szépek, csodálatosok is a teremtmények, szívünk a Teremtő után kiált olthatatlan vággyal! 
Karácsony éjjelén az ég a földdel összeért, Isten és az ember egy asztalhoz ült, ez a találkozás az üdvösség, erre a látogatásra vágyunk mindannyian! Számunkra is elérhető a Végtelen! Reményteli fohászaink nem balga vágyból, alaptalan utópiából fakadnak, hanem a mi Urunk örök érvényű, minden embernek szóló gyönyörű ígéretéből: "Íme az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szavamat és ajtót nyit, ahhoz bemegyek és vele vacsorázok , és ő én velem". Jel 3,20
Buzgón imádkozva kérjük, hogy ezen a karácsonyon az ajándék maga az Ajándékozó legyen! 
Szeretettel kívánok áldott ünnepet, 
Csaba t.  
Kép: Nagyszalontai gyerekeink a Karácsonyfa alatt
Abban az időben Zakariás, János atyja eltelt Szentlélekkel, és ezekre a prófétai szavakra nyílt az ajka: „Áldott az Úr, atyáink Istene, mert meglátogatta és megváltotta az ő népét; erős szabadítót támasztott minekünk szolgájának, Dávidnak családjából. Amint szólott a szentek szájával, ősidők óta a próféták ajka által, megszabadít az ellenség kezéből, mindazoktól, akik gyűlölettel néznek minket; atyáinkkal irgalmat gyakorol, hogy szent szövetségére emlékezzék, az esküre, amelyet Ábrahám atyánknak esküdött, hogy nekünk váltja be, amit ígért; hogy félelem nélkül és megszabadulva az ellenség kezéből, neki szolgálatot teljesítsünk: szentségben és igazságban járjunk előtte napról napra, amíg élünk. 
Téged pedig, gyermek, a fölséges Isten prófétájának fognak mondani, mert az Úr előtt jársz, egyengetni az ő útját; az üdvösség ismeretére tanítod nemzetét, hogy bocsánatot nyerjen minden bűnük Istenünk irgalmas szívétől, amellyel meglátogat minket felkelő Napunk a magasságból, hogy fényt hozzon azoknak, akik sötétségben és halálos homályban ülnek, lépteinket pedig a béke útjára vezérelje.”  
Lk 1,67-79

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Minden hivatás egyformán szép és jó. Ha egy fiú gondolataiban újból és újból egy lány arca jelenik meg, az azt jeleni, hogy számára Isten a házasság gyönyörű hivatását szánja, és jól teszi, ha elkezd udvarolni, mert Isten hívását követi azzal, hogy meghódítja, feleségül veszi és boldoggá teszi választottját.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 19. vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Neki szolgálni

Szent Ferenctől kérdezték egyszer, hogy kinek akar szolgálni: az úrnak vagy az alattvalónak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube