2019. január 11. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_33404.jpgJézus "egy magányos helyre vonult vissza, hogy imádkozzék."
Lk 512
Isten segítségével én is visszavonulok Szentkútra egy három napos lelkigyakorlatot tartani! A szentkúti Szűzanya szentélye, Magyarország Nemzeti Kegyhelye, lelkigyakorlatozó hely! Jó ott lenni, mert egészen biztos, hogy az ilyen megszentelt helyeken az ég a földhöz közelebb van!  Biztos, hogy Jézus mindenütt a mennyei Atyával volt, imádkozott, de lám mégis Mesterünk időt szánt az elcsendesedésre, a befelé fordulásra, az imádságra egy magányos helyen!
Szánjunk időt tudatosan Isten első parancsának a teljesítésére! Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! A katekézis szerint: "Istent felismerve első kötelességünk a benne való hit, a neki kijáró imádás; hódolat és dicsőítés, uralma kizárólagosságának elismerése." 
Boldog vagyok, mert Kárpát-medence egyik legszebb és legszentebb helyén, a napokban csak egy dolgom lesz: Istent imádva, őt testvéreim előtt felmagasztalva, dicsérve, dicsőíteni!
Ajándékozzuk meg magunkat az Isten dicséret szent idejével! Szánjunk időt testünkre, elménkre, de a lelkünkre is!
Kisebb testvéri szeretettel,
Csaba t. 
Szentkút
Abban az időben, amikor Jézus az egyik városban tartózkodott, talált ott egy leprával borított férfit. Mihelyt a leprás meglátta Jézust, arcra borult előtte, és kérlelte: „Uram, ha akarod, meggyógyíthatsz engem.” Jézus kinyújtotta kezét, megérintette, és így szólt hozzá: „Akarom, tisztulj meg!” Erre azonnal elhagyta őt a lepra. Jézus meghagyta neki, hogy senkinek se szóljon. „Menj inkább – mondta –, mutasd meg magadat a papnak, és gyógyulásodnak bizonyságául ajánld fel tisztulásodért az áldozatot, amint Mózes rendelte!” A gyógyítás híre mégis egyre jobban elterjedt. A nép nagy tömegben tódult Jézushoz, hogy hallgassa, és betegségeiből gyógyulást nyerjen. Ő azonban inkább egy magányos helyre vonult vissza, hogy imádkozzék. 
Lk 5,12-16

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube