2019. január 25. – Péntek, Szent Pál apostol megtérése

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_40301285_960392860815236_3806694969746391040_n.jpg"Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek." Mt 16,15 
Figyeljünk fel arra, hogy Jézus nemcsak az emberekhez küld bennünket, hanem minden teremtményhez! "Egész teremtett világ sóvárogva (epedezve) várja Istengyermeki méltóságának kiteljesedését, (Rom.8,19), a paradicsomi állapot helyreállítását! És itt nemcsak az ember világára gondol Isten, hanem az egész teremtett világra, a fákra, növényekre, állatokra, Isten minden teremtményére, a mi testvéreinkre. A keresztény ember ezért csak “zöld" lehet, olyan, aki tiszteli, szereti a természetet!!  Imádkozzunk, hogy életünk senkinek, semminek ne okozzon fölösleges fájdalmat, a növényeket, állatokat, ne értelmetlenül  kínozzuk, gyilkoljuk, hanem Isten akarata szerinti paradicsomi állapotokat alázattal helyreállítva, mindenkivel és mindennel békességben éljünk
Szent Ferenc ennél is tovább megy, az engedelmesség fogadalma a másikra való tudatos figyelés, odahallgatás, engedelmesség, a másik ki nem mondott gondolatának meghallását is jelenti! Ferenc szeretne engedelmeskedni az állatoknak, nővényeknek, még az élettelen dolgoknak is!! Igen, nem mindegy, hogy hogyan csuksz be egy ajtót, hogy teszel le egy kabátot, vagy mosakodás után mikor zárod el a csapot!!
Adná az Isten, hogy valóban minden teremtménynek jobb legyen azáltal, hogy én megtértem, Isten szeretetében újászületve élem életemet!!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek. Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek a kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik. Ráteszik a kezüket a betegekre, és azok meggyógyulnak.  
Mk 16,15-18