2018 február 28. - Csütörtök

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Csaba_levelek_Csaba_testver_fullsizeoutput_bd9.jpegTáskámban egy gyermek Jézus szoborral itt ülök a Párizsi repülőtérén!! Örömmel olvasom, a Kinshasaba induló gépre várva Jézus Krisztus örök érvényű szép kérését a mai evangéliumban!!  "...őrizzétek meg a békét egymás között." 
Körülöttem nagyon "tarka"  népség várakozik és én tudatosan próbálom szívemben az áldott békét, mint a gyertya csúcsán a lobogó lángot életben tartani!! Nézem az arcokat és csendben szó nélkül minden egyes emberért elmondani egy imát, egy áldást!! Nekik is Istentől az áldott békét kérem, a békét, melynek hiánya miatt oly sokat szenvedett nem csak Afrika népe, hanem az egész emberiség!! 
Szent Ferenccel kérem imádságos szeretettel teremtő Istenemet!  
Szeretettel, 
Csaba t.  
Uram, tégy engem a te békéd eszközévé,
ahol gyűlölet lakik, oda szeretet vigyek,
ahol sértés, oda megbocsátást,
ahol széthúzás, oda egyetértést,
ahol tévedés, oda igazságot,
ahol kétely, oda hitet,
ahol kétségbeesés, oda reményt,
ahol szomorúság, oda örömet.
Kép: Gyermek Jézussal a dévai templomban!
Bizony mondom nektek: Ha valaki csak egy pohár vizet is ad nektek inni azért, mert Krisztuséi vagytok, megkapja érte jutalmát. Ha viszont valaki csak egyet is bűnre csábít a kicsinyek közül, akik hisznek bennem, jobb volna neki, ha malomkövet kötnének a nyakába, és a tengerbe vetnék. Ha a kezed bűnre csábít, vágd le! Jobb csonkán bemenned az életre, mint két kézzel a kárhozatra jutnod, az olthatatlan tűzre. Ha a lábad csábít bűnre, vágd le! Jobb sántán bemenned az életre, mint két lábbal a kárhozatra jutnod. Ha pedig szemed csábít bűnre, vájd ki! Jobb fél szemmel bemenned Isten országába, mint két szemmel a kárhozatra jutnod, ahol a féreg el nem pusztul, és a tűz ki nem alszik. Mindenkit tűzzel sóznak meg. Mert jó dolog a só; ha azonban a só ízét veszti, mivel ízesítik meg? Legyen bennetek só, és őrizzétek meg a békét egymás között. 
Mk 9,41–50