2019. március 19. – Kedd

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_IMG_E3617k.jpgSzent József, a boldogságos Szűz Mária jegyese
Jó megérezni a Szentháromság közelségét, érintését! Jó dolog igent mondani Isten kérésére, hívására! Jó dolog megtapasztalni, hogy Isten megfogja szelíd jósággal, de végtelen erővel, határozottsággal a kezünket! Jó elindulni, útra kelni teremtő Istenünk oldalán, menni, haladni a mindennapi csodák földjén! 
Egyszóval, jó Szent József példájára bizalommal igent mondani az Istennek, és vállalni Mária oldalán, Jézus Krisztussal az életet! Ez az amire vágyom, ez az amit akarok, ez mindannyiunk számára az egyetlen járható út!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Szent József ünnepén fakad az élet a szép tavaszban
Dávid utódai közül Jákobtól született József, aki jegyese volt Máriának, Jézus Krisztus szülőanyjának. Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni. Ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: „József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fiad születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg népét bűneitől!” Amikor József felébredt álmából, úgy cselekedett, amint az Úr angyala megparancsolta neki.  
Mt 1,16.18-21.24a