2019. április 11. – Csütörtök

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szep_Termeszet_rugy.jpg"...én ismerem az Atyát." Jn 8,51
Szomorúan gondolok Jézus kortársaira! Az oktalan vitatkozás helyett miért nem kérték meg, hogy beszéljen Mesterünk a mennyei Atyáról, a Szentháromságról, arról az élő Szeretetközösségről, melynek asztalához bennünket gyermekeit is szeretettel meghívott! Jézus a figyelmesen hallgató, kérdéseket feltevő főtanácsnak egészen biztos, hogy világosan mindent elmondott volna a mennyei Atyáról, a Szentlélekről, a szeretet világot átalakító szent parancsolatáról. Próbáljuk magunk elé képzelni az Evangélium legszebb fejezetét, ahogy Mesterünk nyugodtan, hosszan beszél, Szent János szépen jegyzetel, és a történelemben minden egészen másképpen alakul! Ó Istenem, miért nem voltunk sokkal - sokkal kíváncsibbak? Kétezer évvel ezelőtt egy virágot bontó rügyes ágat letörtünk!!
Az emberi balgaságon lehet csodálkozni, bosszankodni, de nagyhétre készülve inkább térdeljünk gondolatban Megváltónk mellé az Olajfák hegyén, és virrasszunk vele szeretettel! Imádkozzunk bizalommal, mert az Istenember egészen biztos, hogy az elcsendesedés óráiban feltárja előttünk mindazt, mire kortársai nem voltak kíváncsiak! Imádkozzunk bizalommal, mert egy Atya feltárja titkait kérdező gyermekének!
Krisztus mellé térdelve, 
Csaba t. 
Kép: Kíváncsi vagyok mi lesz a rügyből?
Evangélium
Egy alkalommal Jézus így beszélt a zsidókhoz: „Bizony, bizony, mondom nektek: Aki tanításomat megtartja, nem hal meg örökre.” A zsidók azt felelték: „Most már tudjuk, hogy valóban ördögtől megszállott vagy. Ábrahám meghalt, és a próféták is meghaltak. Te meg azt mondod: „Aki tanításomat megtartja, nem hal meg örökre”. Nagyobb vagy talán Ábrahám atyánknál, aki meghalt? A próféták is meghaltak. Mivé teszed magadat?” Jézus így válaszolt: „Ha önmagamat dicsőíteném, az semmit nem érne. Az én Atyám az, aki megdicsőít engem. Ti Isteneteknek mondjátok őt, de nem ismeritek. Én ismerem őt, és ha azt mondanám, hogy nem ismerem, hozzátok hasonló, hazug lennék. De én ismerem az Atyát, és megteszem, amit mond. Ősatyátok, Ábrahám ujjongott, hogy megláthatja eljövetelem napját. Látta, és örvendezett.” A zsidók erre felháborodtak: „Még ötvenesztendős sem vagy, és láttad Ábrahámot?” Jézus így válaszolt: „Bizony, bizony, mondom nektek: Mielőtt Ábrahám lett volna, én vagyok.” A zsidók erre köveket ragadtak, hogy megkövezzék. Jézus azonban eltűnt előlük, és kiment a templomból.  
Jn 8,51-59

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Az esküvőn „két ember jön be a templomba, két fiatal térdel az oltár elé, és egy entitás áll fel, egy házaspár lép ki az ajtaján. Ők már nemcsak az emberek és az Isten szemében egyek, hanem ők maguk is egynek érzik magukat, társuk álmait, vágyait, örömeit, fájdalmait reálisan a magukénak érzik.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. április 26. péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ő tudja...

Tudja, hogyha az emberek nem térnek meg, és testvéri szeretettel nem osztják meg egymással a föld javait, akkor elpusztulnak.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube