2019. április 30. – Kedd

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_fullsizeoutput_499K.jpg„Ne csodálkozzál, hogy azt mondtam neked: újjá kell születnetek!  A szél ott fúj, ahol akar: hallod ugyan a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hová megy. Így van ez mindenkivel, aki a Lélekből született." Jn 3,7
Tegnap, egy ismerősöm régi gyermekkori barátja felől érdeklődött aki nálunk dolgozik, gyermekeket nevel. Beszélgetésünk során azt mondta, hogy azt, hogy az ember a Marsra lép az ő életében, azt hamarább elhitte volna, mind azt, hogy az ő gyermekkori barátja így meg fog változni! 
Isten kezében vagyunk, ha megnyitjuk szívünket, Isten oda belép és türelmes jósággal mindent átrendez. Na ez az újjászületés, amiről Jézus beszél! Az Istenre találás egy dinamikus, végtelen szabadság melyben te bizalommal hagyod, hogy Teremtőd átöleljen és vezessen, mint férfi a nőt a táncban. Isten nem ural, nem rángat, de erős kézzel, határozottan vezet, örömtánc lesz az életed, egy csoda, melyért érdemes mindennap felkelni, minden percet megélni, egy életet leélni!
Imádkozom, hogy légy elég bátor a te életed kulcsát a lábtörlő alá tenni, Teremtőd megtalálja és egészen biztos, hogy gyöngéd szeretettel rád nyitja szíved ajtaját!
Szeretettel, 
Csaba t. 
Kép: Szent Klára átadja életét Istennek, Nagyszalontai gyerekeink előadása
Evangélium
Abban az időben: Nikodémus éjnek idején felkereste Jézust, aki így szólt hozzá: „Ne csodálkozzál, hogy azt mondtam neked: újjá kell születnetek! A szél ott fúj, ahol akar: hallod ugyan a zúgását, de nem tudod, honnan jön, és hová megy. Így van ez mindenkivel, aki a Lélekből született.” Erre Nikodémus megkérdezte: „Hogyan lehetséges ez?” Jézus így válaszolt neki: „Te Izrael népének tanítója vagy, és nem érted ezeket? Bizony, bizony, mondom neked, hogy arról beszélünk, amit tudunk; és arról tanúskodunk, amit látunk. De a mi tanúságtételünket nem fogadjátok el. Ha földi dolgokról beszélek nektek és azt sem hiszitek el, hogyan fogjátok elhinni, ha mennyei dolgokról beszélek majd nektek? Senki sem ment föl a mennybe, csak az, aki a mennyből alászállott: az Emberfia. És amint Mózes felemelte a kígyót a pusztában, úgy fogják felmagasztalni az Emberfiát is, hogy mindaz, aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örökké éljen.”  
Jn 3,7-15