2019. május 12. – Húsvét 4. vasárnapja

Nyomtatás
b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_60155377_2739631212745210_217006087373586432_n.jpgHarsog a világ és mi nem halljuk a jó Pásztor hangját, pedig lelkünk mélyén, ha elcsendesednénk meghallhatnánk a lelkiismeretünk szavában Isten nyugodt, utat mutató, bennünket vezetni akaró jóságos, gyógyító szavát!
Sokan kérdik, hogy Csíksomlyón mi a pünkösdi program? A búcsú egyetlen programja az, hogy meghalljuk a jó Pásztor hangját, meghozzuk életünk nagy döntéseit és Istenünket elkezdjük bizalommal követni! Ha a lélek szintjén ez a találkozás megtörtént, ha a döntéseidet meghoztad és elindultál Teremtőd útján, akkor valóban búcsúban voltál! Ha ez nem történt meg, akkor csupán egyet kirándultál, össze-vissza lötyögtél a nagyvilágban és költötted a pénzedet! 
2019-ben, az idén hatalmas szerencsénk van, hisz a csíksomlyói Mária lábánál az apostolokkal, a népünk szentjeivel és magával Ferenc pápával egy pünkösdi novénában, kilencedben készülhetünk a Szentlélek kiáradására!  Tárjuk szívünket hatalmasra, hagyjuk, hogy megérintsen az élő Isten és mi ha botladozva is, de kezdjük el követni drága Megváltó Mesterünket! 
A pápalátogatás és utána az egy héten keresztül pünkösd napjáig tartó rendkívüli kegyelmi idő legfőbb célja, az Istennel való személyes találkozás! Szüleink, nagyszüleink a búcsúra azért mentek, hogy elvégezzék a szentgyónásukat, hogy Mária lábánál a templom padjaiban virrasszanak, a rózsafüzért átelmélkedve imádkozzanak! Majd másnap térden állva felmentek a Golgotára és alázattal részt vettek a búcsús szentmisén, melynek legdrágább pillanata a szentáldozás volt! Csíksomlyón e szent napokban minden más csak hiúság! 
Tudnod kell: Isten él és szólni akar hozzád! 
Testvéred a zarándok úton,  
Csaba t. 
Kép: Csíksomlyón a Szent István Otthon lépcsője a tavaszi ragyogásban.
Evangélium
Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak: „Juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem. Örök életet adok nekik, nem vesznek el soha, és senki nem ragadja ki őket kezemből. Atyám, aki nekem adta őket, nagyobb mindenkinél: Atyám kezéből nem ragadhat ki senki semmit. Én és az Atya egy vagyunk.”  
Jn 10,27-30