2019. május 17. – Péntek

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_60345137_1457038924437967_2225885548684247040_n.jpg„Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam.” Jn 14,6
Ma újból és újból a drága nevelőimre gondoltam! Többen közülük egészen biztos, hogy megízlelték az őszinte jóakarat, és az áldozatos munka csodálatos izét, és az évek alatt szépen, mint a jó bor kiforrták magukat a szolgáló szeretetben!! Meg vagyok győződve, hogy kollégáim közül sokan, a mindennapi feladataikat szorgalmasan végezve, csendben, alázattal, lehet, hogy maguk sem tudják, de az életszentség útján járnak!! Van közöttük több, aki már 50-60 gyereket is szépen felnevelt, olyan is van aki már közel száz gyereket engedett útnak és ma is mindegyiknek a nevét tudja, és azt is tudja, hogy ki merre bandukol a nagyvilágban. A gyermekeket nem ők szülték és mégis mint egy igazi jó anya számon tartják nem csak a felnevelt csemetéket, de még az unokák születésnapját is. E késői órában imádságos szeretettel gondolok rájuk és tudom, hogy az Úr készíti nekik a megígért százannyit, amiért az Ő nevében befogadták a fészekből elsodródott fiókákat!! Jó látni, ahogyan egyszerű emberekként botladozva haladnak az Úton, szolgálják nap mint nap Igazságban az Életet! 
Tudom, hogy mérhetetlen nagy áldozat évekig együtt lakni olyan gyermekekkel, kamaszokkal, akik most bontogatják a szárnyaikat, élezik sokszor rajtunk a körmeiket, haladni magányosan a keskeny, meredek úton! Én sem, de mások sem fogják tudni ezt nekik sem megfizetni, sem megköszönni, de azt is tudom, hogy bátran állhatnak minden gyengeségük ellenére Megváltónk színe elé, mert Isten a gyermekeink szép vonásait magára öltve fog velük szembemenni, hogy kitárt karral átölelje őket!!
Jézus nem csak út, hanem az egyetlen cél is!! Bármit is elértél ezen a földön a célodat nem érted el, de ha az Ő karjai között vagy akkor függetlenül attól, hogy mit valósítottál meg e földi léted során, te célba értél! A mindennapi állapotbeli kötelességük teljesítésének a tüzében, mint az arany a kohóban megtisztulva, a mások gyermekét befogadó nevelőanyák, egészen biztos, hogy a XXI század névtelen szentjei! 
Őszinte tisztelettel az élet hordozói iránt,
Csaba t. 
Kép: Pál Éva nevelőnő a nevelt lányai gyűrűjében.
Evangélium
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet készítek nektek?” Ha majd elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magammal viszlek titeket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hiszen ismeritek az utat oda, ahová én megyek!” Ekkor Tamás így szólt: „Uram, mi nem tudjuk, hová mégy; hogyan ismerhetnénk hát az utat?” Jézus ezt felelte: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem juthat el az Atyához, csak általam.” 
Jn 14,1-6

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…az ember hálás, örül mindannak, amit a jó Isten adott neki, ezért viszonzásul önmagát adja ajándékul. Nagyon szeretnénk ezt szépen megélni, nem visszatartani semmit, Istennek szánt ajándékká válni testestül-lelkestül, de az ember megtapasztalja, hogy milyen gyenge és gyarló, és hol ezt, hol azt kicsinyesen visszalop magának.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 26. vasárnap, Fülöp és Evelin napja van. Holnap Hella napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A hit minket boldoggá tesz

Szent Péter volt az első pápa, az összes többi az ő utóda.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube