Örökös szentségimádás

Szentségimádás
2020-ban Budapesten megrendezendő 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus logója.

Elkezdődött a tanév a Csíksomlyói Mária Iskolájában is!

b_300_300_16777215_00_images_stories_Alapitvany_Hirek_IMG_20180921_152610.jpg

A Máriakert 10 udvarába mentünk a tanévkezdő elmélkedéssel a gyerekekkel, kollégákkal, a vendégekkel. A pünkösdi udvarnak egész tanévünket meghatározó üzenete van! Mária az apostolokkal, tanítványokkal együtt imádkozik, kilencedet tart, hittel várja a Szent Fia által megígért új Vigasztalót, a Vigasztaló Szentlelket! 
 
1. Összetartozunk! 
Együtt vannak, nem hagynak hátra senkit! Nagypéntek után, a mennybemenetel után nem szélednek szét, nem sodródnak el a tanítványok, együtt maradnak, ezt kérte Jézus és ők figyelnek egymásra! Nincs lemorzsolódás! Legyen ez számunkra is példa! Nem hagyunk hátra senkit! Itt az új tanév, fontos, hogy Mária, az apostolok példájára fogjuk egymás kezét, ne engedjünk el senkit! Házainkban legyen a jelszó: Egy mindenkiért, mindenki egyért, mert mi  ÖSSZETARTOZUNK! 
2. Nem adom fel! 
Kilencedet tartanak! Első nap együtt imádkoznak és nem történik semmi... a hatodik nap sem történik semmi, a nyolcadik nap sem történik semmi, de nem adják fel! Jézus biztatta, kérte, hogy együtt, közösen imádkozzanak és ők a kilencedik nap is összegyűlnek, megfogják egymás kezét, imádkoznak és megtörténik a csoda! Mindannyian ajándékként élik meg a harmadik isteni személy kiáradását! A legkönnyebb dolog feladni, bedobni a törölközőt, kijelenteni, hogy nem bírom, nem akarom tovább csinálni, ennyi volt! A tanévet jó elhatározásokkal kezdjük: tanulunk, rendesek leszünk, formáljuk, képezzük magunkat! Mindenkinek megvan a maga célja, elképzelése, váltsuk valóra, évközben ne adjuk fel! 
3. Pünkösd ünnepe Isten ajándéka, Mária és az apostolok hittel kérik, várják a Szentlélek kiáradását! Ott az emeleti teremben együtt imádkozva bíznak benne, hogy kérhetik a belőlük hiányzó erőt, bátorságot, tüzet, és megkaphatják ajándékba az Istentől! Hisznek a kegyelemben, az áldásban! Hiszek Isten csodatevő erejében, mely mindannyiunkat  képes formálni, alakítani, ajándékokkal elhalmozni?! Hiszem, hogy vannak olyan értékek, kincsek amikre vágyok, amik most nincsenek meg az életemben, de amelyeket Istentől szeretetből megkaphatok?! Igazából itt a nagy kérdés, hogy én egy statikus, egy helyben topogó, ilyen az ember világban élek, vagy hiszek egy kibontakozó, formálódó, szépülő világban? Hiszem, hogy a holnap az én életemben is, az emberiség életében is szebb, rendezettebb, élhetőbb lesz, mint a ma? Hiszem, hogy bár én is oda kell tegyem a magam munkáját, azért Isten is gondviselő, teremtő erejével munkálkodik?! Hiszem, hogy Isten velem együtt akarja tovább teremteni e csodálatos univerzumot? 
Igazából e három gondolattal kívántam Csíksomlyón egy áldott új tanévet a kedves gyermekeinknek.
Csaba t.
 
 
Csaba testvér bevezető gondolatai:

Esti szentmise Csaba testvérrel:

Szombat reggeli elmélkedés:

Szombat déli szentmise Csaba testvérrel:

Szombat délutáni elmélkedése Csaba testvérnek:

Vasárnap déli szentmise Csaba testvérrel:
 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Mindannyian árnyékból és fényből gyúrt lények vagyunk, mindenki érzi magában a sarat, a marék port, amelyből született, de érezzük magunkban Isten leheletét is, a Szentlelket, amely vezet, mozgat, alakít bennünket.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. május 25. szombat, Orbán napja van. Holnap Fülöp és Evelin napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Sok, szép, új dolog...

Ha egy biciklivel közlekedem, aztán beülök egy autóba, nem tagadtam meg a közlekedést, hanem gyorsabbá, kényelmesebbé tettem.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube