Hírek-Aktualitás XVI. Benedek: Ma névtelen hatalmak teszik rabszolgává az embereket

ImageMa névtelen tőkék teszik rabszolgává az embereket, névtelen hatalmak, amelyek felhasználják őket, kínoznak és ölnek. Pusztító erőt képviselnek, amely fenyegeti a világot. Jelen van továbbá a terrorista ideológiák hatalma is. Ezek szerint Isten nevében kell erőszakot elkövetni, de hamis istenségekről van szó, amelyeket le kell leplezni – mondta XVI. Benedek pápa a közel-keleti püspöki szinódust megnyitó, rögtönzött beszédében.

Október 11-én, hétfőn délelőtt a Szentatya kötetlen beszédet intézett a közel-keleti szinódus résztvevőihez. XVI. Benedek Szűz Mária oltalmába ajánlotta a szinódust. A Szűzanyát ezen a napon mint Isten Anyját, theotokoszt ünnepeljük – emlékeztetett rá a pápa, hangsúlyozva az Istenanyaság és az egyház anyasága közötti szoros kapcsolatot. Mária annak az anyja, aki azért jött el, hogy mindnyájunkat egyesítsen feltámadt testében.
Utalva a Jelenések könyvére XVI. Benedek rámutatott: Krisztusnak szüntelenül meg kell születnie a világ számára. A mai történelem nagy hatalmai a hamis istenek bukásra vannak ítélve. Ma névtelen tőkék teszik rabszolgává az embereket, névtelen hatalmak, amelyek felhasználják őket, kínoznak és ölnek. Pusztító erőt képviselnek, amely fenyegeti a világot. Jelen van továbbá a terrorista ideológiák hatalma is. Ezek szerint Isten nevében kell erőszakot elkövetni, de hamis istenségekről van szó, amelyeket le kell leplezni – fogalmazott a Szentatya.
erdely.ma