Kutatók Éjszakája 2017

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_kutatok_ejszakaja.jpg2017. szept. 29 (pé) 19.00 Budapest - Kutatók Éjszakája.

Helyszín: Bay Zoltán Kutató Intézet, XI. Kondorfa utca 1.

Ha szeptember, akkor KUTATÓK ÉJSZAKÁJA! 
2017. szeptember 29. (péntek) 
Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?
Miről is szól ez a nap?
Arról, hogy a kutatók sokfélék, lehetnek laborban dolgozó, fehér köpenyes, szemüveges, kissé szórakozott professzorok, de lehetnek álmodozó fiatalok, dinamikus középkorúak, férfiak vagy nők is; és (időnként) dolgozhatnak autógyárban, búzamezőkön, tisztatérben, öntödében, az afrikai szavannán, csillagvizsgálóban, óceánjárón vagy egy vulkán tetején.
A Kutatók Éjszakájára minden korosztályt várunk látogatóként! Az Európai Unió Bizottsága által kezdeményezett eseménysorozat a társadalom minden tagjának bemutatja a kutatás és fejlesztés (K+F) fontosságát és vonzóvá szeretné tenni a kutatói életpályát. Az ovisoktól a nagymamákig mindenki megismerkedhet az innovációs gondolkodás fontosságával.
Szeptember 29-én kora délutántól késő éjszakáig, a rengeteg érdekes program során máskor nem látogatható helyszínek is kinyílnak, és bepillanthattok a zárt ajtók mögött zajló, az emberiséget előre vivő új ötletek létrehozásába;
Több mint 30 városban, közel 2000 program megszervezésével nem csak szórakoztatni szeretnénk, hanem azt is demonstrálni, hogy a találmányok egy-egy elkötelezett, kitartó és kreatív tudós vagy tudóscsapat munkájának eredményei, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a tudományos életpályához és az újítások támogatásához.
Ha videóhírek, akkor: SciNews!
A Kutatók Éjszakája hivatalos YouTube-csatornája idén is érdekes tudományos és az eseményhez kapcsolódó híreket oszt meg!
Kívánjuk, hogy minden új látogató találja meg az őt érdeklő érdekfeszítő programokat, idén jusson be a kiszemelt regisztrációköteles programra, akinek ez még nem sikerült,  és 
mindenkinek, hogy érezze nagyon jól magát ezen a különleges eseményen!
Írjátok fel a naptáratokba vagy az okostelefonba, hogy biztosan ne felejtsetek eljönni: 2017. SZEPTEMBER 29-én, pénteken, megint:
KUTATÓK ÉJSZAKÁJA!!!