"Legyetek szentek!"

b_300_300_16777215_00_images_stories_Igaz_Pedagogia_Jim-Caviezel.jpgJim Caviezel újabb hatalmas erejű tanúságtétele

Jim Caviezel minden szempontból kilóg a hollywoodi celebek közül: a Passió című filmben Jézust alakító színész már korábban is többször tanúságot tett a hitéről, most ismét több ezer embert buzdított. A cikket a Magyar Kurír oldaláról szemlézzük.
Jim Caviezel ezúttal Chicagóban járt, előadásának egyik célja az volt, hogy népszerűsítse a Szent Pál életéről készült filmet. Azonban tőle megszokott módon különleges hitelességgel és mély hittel tett tanúságot:
„Amikor a kereszten voltam, rájöttem, hogy megváltásunk a szenvedésben van… és mindenkinek fel kell vennie a keresztjét. A hitünknek, a szabadságunknak ára van.
Fiatalok, a feltámadást sok szenvedés, sok fájdalom előzte meg, és a ti utatok sem lesz más, öleljétek hát magatokhoz a kereszteteket, és fussatok a cél felé!
Szeretném, hogy legyen bennetek bátorság belépni ebbe a pogány világba, hogy félelem nélkül meg tudjátok vallani hiteteket a nyilvánosság előtt. A világnak szüksége van olyan harcosokra, mint Szent Pál és Szent Lukács, akik a nevüket, jó hírüket tették kockára, hogy átadják a világnak a hitet, a Jézus iránti szeretetüket.
Isten mindannyiunkat arra hív, hogy nagy dolgokat tegyünk. De hányszor nem válaszolunk a hívására?  Ideje, hogy nemzedékünk elfogadja ezt a meghívást, Isten hívását, aki mindannyiunkat arra buzdít, hogy teljesen adjuk át Neki magunkat, lássuk meg azt a szerető kezet, amely vezet az utunkon, és kezdjük elölről; böjtöljünk, elmélkedjünk a Szentíráson, és vegyük komolyan a szentségeket.
A hanyatlás kultúrájában élünk. Le kell vetkőznünk magunkról ezt a közönyt, nem szabad tolerálnunk a gonosz pusztítását. Csak a Krisztus bölcsességében való hit tud megmenteni minket, de ehhez az kell, hogy legyenek tettre kész harcosok, akik készek kockára tenni jó hírüket, nevüket, és egész életüket is az igazságért.
Ne legyetek olyanok, mint ez a romlott nemzedék! Legyetek szentek! Nem azért lettetek teremtve, hogy másokhoz idomuljatok. Arra születettek, hogy mások legyetek és kiemelkedjetek.”
Beszéde végén Jim Caviezelt hatalmas tapssal jutalmazta a fiatal közönség.

Forrás: Magyar Kurír
www.777blog.hu