Elindultak Parajdról a csíksomlyói búcsúba tartó zarándokok

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_parajd-zarandokok-18.jpgJó útat kívánok!!! 

Szeretettel, 

Csaba t.
Mintegy százfős csapat indult el gyalogosan vasárnap reggel Parajdról a Mária-úton, ezzel kezdetét vette a 2018-as csíksomlyói pünkösdi zarándoklat Udvarhelyszéken.
Parajdról, a Sóvidék Gyöngyétől Székelyföld hagyományos központján, több száz éves falvakon keresztül vezet az út Csíksomlyóra – így invitálják a résztvevőket a Mária-út utolsó száz kilométernének gyalogos, lovas vagy kerékpáros megtételére a szervezők. Az első – külhoni és helybéli résztvevőkből álló – csoport vasárnap reggel indult el Parajd központjából: áthaladtak Atyhán, majd Etéden szálltak meg. Május 17-én érkeznek meg Csíksomlyóra, útjuk a Farkaslaka–Zetelaka–Szentegyháza útvonalon vezet majd.
„Az út során tematikus beszélgetésre is sor kerül, például a második nap az ökuménia jegyében zajlik majd, illetve a harmadik napon – a családok éve tematikához is kapcsolódva – a családról és fiatalokról fogunk beszélgetni” – sorolta Molnár Sándor, a csoport vezetője. A zarándokokhoz útközben bármikor lehet csatlakozni, például május 17-én Szentegyházán Böjte Csaba testvér társul hozzájuk. Május 18-án csíkszeredai programok várják a résztvevőket, majd 19-én a csíksomlyói búcsú. A 2018-as zarándoklattal kapcsolatos részletes információk, útvonalak és elérhetőségek itt olvashatók.
Fótok a zarándoklatról.
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Vannak nagyszerű gyóntatók, akik karizmaként kapták, hogy szinte belelátnak a lelkekbe, rátapintanak a gyenge pontokra, és jóságosan, irgalmasan, ha kell, határozottan vezetik az embereket. A jó orvos nem cukorkával gyógyítja a súlyos beteget, hanem ha szükséges, keserű orvossággal vagy esetleg fájdalmas műtéti beavatkozással.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 19. szombat, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 3/4

Még meg sem volt az emberiség, már a Jóisten tudta, hogy egyszer majd csinálni akarunk magunknak autót, mobiltelefont, mindenféle hasznos szerkentyűket, ezért az anyagvilágot úgy teremtette, hogy a föld mélye magában hordja a különféle ásványokat, amik ezek elkészítéséhez szükségesek.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube