Elindultak Parajdról a csíksomlyói búcsúba tartó zarándokok

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_parajd-zarandokok-18.jpgJó útat kívánok!!! 

Szeretettel, 

Csaba t.
Mintegy százfős csapat indult el gyalogosan vasárnap reggel Parajdról a Mária-úton, ezzel kezdetét vette a 2018-as csíksomlyói pünkösdi zarándoklat Udvarhelyszéken.
Parajdról, a Sóvidék Gyöngyétől Székelyföld hagyományos központján, több száz éves falvakon keresztül vezet az út Csíksomlyóra – így invitálják a résztvevőket a Mária-út utolsó száz kilométernének gyalogos, lovas vagy kerékpáros megtételére a szervezők. Az első – külhoni és helybéli résztvevőkből álló – csoport vasárnap reggel indult el Parajd központjából: áthaladtak Atyhán, majd Etéden szálltak meg. Május 17-én érkeznek meg Csíksomlyóra, útjuk a Farkaslaka–Zetelaka–Szentegyháza útvonalon vezet majd.
„Az út során tematikus beszélgetésre is sor kerül, például a második nap az ökuménia jegyében zajlik majd, illetve a harmadik napon – a családok éve tematikához is kapcsolódva – a családról és fiatalokról fogunk beszélgetni” – sorolta Molnár Sándor, a csoport vezetője. A zarándokokhoz útközben bármikor lehet csatlakozni, például május 17-én Szentegyházán Böjte Csaba testvér társul hozzájuk. Május 18-án csíkszeredai programok várják a résztvevőket, majd 19-én a csíksomlyói búcsú. A 2018-as zarándoklattal kapcsolatos részletes információk, útvonalak és elérhetőségek itt olvashatók.
Fótok a zarándoklatról.
www.szekelyhon.ro

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Azt mondják, hogy a fa arra esik majd hulltában, amerre hajolt életében. Amilyen széppé vagy torzzá formáltuk magunkat az életünkben, olyan pályára állunk a halálunk pillanatában. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. október 22. hétfő, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Nyugalom

Az embernek imáiban állandóan kutatnia kell, mi az ő testreszabott feladata, és azt nyugodtan, következetesen valósítsa meg. Jézus nem siet. Bármennyire is sürgeti Istent a világ megváltásának nagy kérdése, nem születik két hónapra az angyali látogatás után.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube