A 2018-as csíksomlyói pünkösdi nagybúcsú liturgikus programja

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_32419654_1911820498837554_1859474338109980672_n.jpgSzentlélek jöjj szállj le ránk, tisztíts meg bennünket,  fényeddel mutass járható utat!! 

Szép időért imádkozva, 

Csaba t.
Kiváló ajándék a csíksomlyói kegyhelyről a Csíksomlyó Üzenete kegyhelylap, amely helybe és az újságárusoknál megvásárolható! 
• Május 18-án, pénteken az este 7-kor kezdődő szentmise nyitja meg a csíksomlyói pünkösdi zarándoklatot. A szentmisét követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás kezdődik.
• Május 19-én, szombaton reggel 7-kor és 8-kor, valamint este 7-kor lesznek szentmisék a kegytemplomban.
• A papságot, a búcsú szimbólumának tekintett labarumot és a pápai kisbazilika jelvényt kísérő kordon délelőtt fél 11-kor indul a kegytemplom előtti térről az ünnepi szentmise helyszínére, a Kis- és a Nagysomlyó-hegyek közötti nyeregbe, a Hármashalom-oltárhoz. A szentmise délután fél 1 órakor kezdődik, amelyet nm. és ft. dr. Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke, nm. és ft. dr. Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke, nm. és ft. Tamás József csíkszeredai segédpüspök, valamint Orbán Szabolcs OFM tartományfőnök mutat be a koncelebráló papsággal együtt. A búcsú egyetlen meghívottja a szentmise szónoka, Marian Adam Waligóra OSPPE pálos szerzetes, a częstochowai Jasna Góra pálos kegyhely és kolostor előljárója lesz.
• A Szent Péter és Szent Pál tiszteletére szentelt csíksomlyói plébániatemplomban délután 5 órakor kezdődik a csángó szentmise, amelyet Ft. Berszán Lajos, a Szent Erzsébet Gimnázium lelkiigazgatója mutat be.
• A kegytemplomban az este 7-kor kezdődő pünkösdelőesti szentmisét követően reggelig tartó virrasztás lesz.
• Éjszakai virrasztás 22,00 és reggel 5,00 óra között Szent Péter és Szent Pál Plébánia Templomban
• Éjszakai virrasztás 22,00 és reggel 5,00 óra között a Salvator kápolnában cserkészek vezetésével
• Május 20-án, vasárnap, pünkösd ünnepén a szentmisék a kegytemplomban reggel 7-kor, 8-kor, délelőtt fél 11-kor és este 7-kor lesznek.
• Május 21-én, pünkösd másnapján, Mária az Egyház anyja ünnepén szentmisék reggel 8. fél 11 ás este 7 órától lesznek.
Köszönjük, hogy a kegyhelylap megvásárlásával hozzájárul a Csíksomlyó lelkisége minél több jóakaratú emberhez eljusson.

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Vannak nagyszerű gyóntatók, akik karizmaként kapták, hogy szinte belelátnak a lelkekbe, rátapintanak a gyenge pontokra, és jóságosan, irgalmasan, ha kell, határozottan vezetik az embereket. A jó orvos nem cukorkával gyógyítja a súlyos beteget, hanem ha szükséges, keserű orvossággal vagy esetleg fájdalmas műtéti beavatkozással.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 19. szombat, Sára és Márió napja van. Holnap Fábián és Sebestyén napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Ki hiszi el ma már, hogy Isten a világot hat nap alatt teremtette?! 3/4

Még meg sem volt az emberiség, már a Jóisten tudta, hogy egyszer majd csinálni akarunk magunknak autót, mobiltelefont, mindenféle hasznos szerkentyűket, ezért az anyagvilágot úgy teremtette, hogy a föld mélye magában hordja a különféle ásványokat, amik ezek elkészítéséhez szükségesek.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube