Csíksomlyón is bebizonyosodott, hogy Szent Antalnak sok tisztelője van

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szentek_33425647_1720910541277473_7295534270502666240_n-1.jpgA terveknek megfelelően csütörtök délután fél ötkor érkeztek meg a csíksomlyói kegytemplomhoz a Konventuális Ferences Minorita Rend Szent Józsefről elnevezett moldvai rendtartományának zarándokai, akik Páduai Szent Antal ereklyéivel járják be az országot. 

 
A zarándokokat és a két ereklyét a csíksomlyói ferences szerzetesek, illetve több száz csíkszéki hívő fogadta, majd kísérte be a kegytemplomba, ahol az egyik ereklyét a főoltár elé, a másikat meg a főoltárra helyezték. Ezt követően a zarándokok köszöntötték a jelenlevőket, ismertetve, hogy az általuk elhozott két mumifikálódott izomszövet Szent Antal testéből származik. 
Mint fogalmaztak, köztudott, hogy Szent Antalnak sok tisztelője van, de mivel sokan nem tudnak Pádovába utazni, hogy ott fohászkodjanak a szenthez, így a rendtartomány úgy döntött, hogy elviszi a hívekhez ereklyéit. Tehát ezáltal nyílt lehetősége a csíkszéki híveknek is, hogy megtekintsék az ereklyéket, imádkozzanak, illetve a szent közbenjárásával a Jóisten áldását kérjék maguk, illetve családjuk számára. 
Ezt a Szent Antal litánia és a közös ima után a jelenlevők meg is tették, sokan zsebkendőjükkel, emlékképekkel is megérintették az ereklyetartókat, illetve telefonjuk kamerájával is megörökítették a nem mindennapi látványt. Ezen alkalomból este hét órától szentmisét mutattak be, amely után szintén lehetőség volt az ereklyéket megtekinteni, imádkozni, illetve az ereklyetartó alján lévő dobozba személyes kéréseket bedobni.
www.szekelyhon.ro