A legszebb lányok nem a strandon vannak

b_300_300_16777215_00_images_stories_renata-rezando.jpgNem véletlenül nevezzük a legszebb teremtményeknek a hölgyeket, hiszen tényleg ez az igazság.

Azonban ha a strandon keresnéd távcsővel az igazán szép lányokat, vagy a szexista magazinokat forgatnád bőszen a fürdőszobában, akkor sajnos rossz helyen kutakodsz. A legszebb lányok a templomban és az imahelyeken vannak: nem, tényleg nem szívatlak!
Hétről-hétre rá kell eszmélnem, hogy nincs szebb látvány egy imádkozó lánynál. Hiába gazdag a magyar nyelv, jelzőt is nehéz találni rá: az az őszinte ragyogás, amely ilyenkor megjelenik arcukon, egyszerűen lenyűgözővé teszi őket. Méltók arra, hogy Isten saját képmásai legyenek. Ha a lányok tudnák, hogy milyen szépek ima közben, szüntelenül csak azt csinálnák, semmi mást.
Mert nincs az a sminkkészlet, az az arckrém, ami pótolhatná ezt a természetes szépséget.
Nézzetek meg majd egy mélyen imádkozó lányt: milyen amikor Isten legszebb teremtménye őszintén beszélget Alkotójával. Amikor minden lánc és megfelelési kényszer lehull róluk, minden problémát elfelejtenek, vagy épp Isten elé visznek. Gyakran használjuk azt a kifejezést, hogy természetes szépség, pedig igazából csak ezek a pillanatok lehetnek igazán azok.
Nekünk férfiaknak marad a köszönet és a gyönyörködés: köszönet Istennek, amiért ilyen szép társat teremtett nekünk – oldalborda ide vagy oda – és gyönyörködés azokban a pillanatokban, amikor a lányok térdre borulva adnak hálát Annak, akitől mindent kaptak.  Illetve ezenkívül lenne egy feladatunk is: biztatni egymást nemtől függetlenül, hogy mondjuk igent Istennek!
Martí Zoltán
www.777blog.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Maga Krisztus is térdre borult és sírva imádkozott virágvasárnapján Jeruzsálem falai előtt. Neki sem voltak olyan bombabiztos eszközei, hogy mindenki bekap egy pirulát, és másnaptól térden állva pergeti a rózsafüzért reggeltől estig, hiszen így már nem emberek lennénk, hanem zombik – és Isten ezt nem akarja.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. január 22. kedd, Vince és Artúr napja van. Holnap Zelma és Rajmund napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nagy szeretettel megformálta... 2/3


Azonban az ember nem Neki, hanem a kísértőnek, a gonosz léleknek hitt, akit a kígyó jelképez, aki agyafúrt módon elültette a kételkedést az ember szívében, aki nem bízott többé Isten jóságában, szeretetében, ezért nem engedelmeskedett, a lét törvényeit nem tartotta tiszteletben. Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube