A legszebb lányok nem a strandon vannak

b_300_300_16777215_00_images_stories_renata-rezando.jpgNem véletlenül nevezzük a legszebb teremtményeknek a hölgyeket, hiszen tényleg ez az igazság.

Azonban ha a strandon keresnéd távcsővel az igazán szép lányokat, vagy a szexista magazinokat forgatnád bőszen a fürdőszobában, akkor sajnos rossz helyen kutakodsz. A legszebb lányok a templomban és az imahelyeken vannak: nem, tényleg nem szívatlak!
Hétről-hétre rá kell eszmélnem, hogy nincs szebb látvány egy imádkozó lánynál. Hiába gazdag a magyar nyelv, jelzőt is nehéz találni rá: az az őszinte ragyogás, amely ilyenkor megjelenik arcukon, egyszerűen lenyűgözővé teszi őket. Méltók arra, hogy Isten saját képmásai legyenek. Ha a lányok tudnák, hogy milyen szépek ima közben, szüntelenül csak azt csinálnák, semmi mást.
Mert nincs az a sminkkészlet, az az arckrém, ami pótolhatná ezt a természetes szépséget.
Nézzetek meg majd egy mélyen imádkozó lányt: milyen amikor Isten legszebb teremtménye őszintén beszélget Alkotójával. Amikor minden lánc és megfelelési kényszer lehull róluk, minden problémát elfelejtenek, vagy épp Isten elé visznek. Gyakran használjuk azt a kifejezést, hogy természetes szépség, pedig igazából csak ezek a pillanatok lehetnek igazán azok.
Nekünk férfiaknak marad a köszönet és a gyönyörködés: köszönet Istennek, amiért ilyen szép társat teremtett nekünk – oldalborda ide vagy oda – és gyönyörködés azokban a pillanatokban, amikor a lányok térdre borulva adnak hálát Annak, akitől mindent kaptak.  Illetve ezenkívül lenne egy feladatunk is: biztatni egymást nemtől függetlenül, hogy mondjuk igent Istennek!
Martí Zoltán
www.777blog.hu

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

A túlvilágon mindenről lehull a fátyol. Itt a földön hazudozhatunk és játszhatunk egymás számára szép színdarabot, de halálunk után a dolgokat úgy látjuk, ahogy a valóságban vannak. Isten fényében nem csaphatjuk be se önmagunkat, se másokat. Ez a szembenézés nagyon kemény és fájdalmas lehet. Jézus tekintetével látjuk magunkat, és mi magunk mondjuk ki a saját ítéletünket. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. október 21. vasárnap, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A lélek

A kereszténység a test és lélek egységét hirdeti. Ezt a kettőt nem lehet szétválasztani.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube