Mária névnapjának ünnepe Csíksomlyón

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_somlyo559-1.jpgMária névnapját ünnepli szeptember 12-én a római katolikus egyház. Csíksomlyón az őszi Mária neve napi búcsút vasárnap, szeptember 9-én és szerdán, szeptember 12-én tartják.

Mária névnapja (festum nominis Beatae Mariae Virginis) külön ünnepként az újkorban bukkan föl, de csak Szent XI. Ince pápa intézkedésére vált egyetemessé az egyházban. A csíksomlyói kegytemplomban Szűz Mária szent neve búcsúját szeptember 9-én és 12-én ünneplik: mindkét nap a szentmisék reggel 8, délelőtt fél 11 és este 7 órakor lesznek.

Vasárnap a délelőtt fél tizenegykor kezdődő szentmisén Timár Sándor P. Asztrik OFM kaplonyi házfőnök prédikál. Szerdán délelőtt fél tizenegykor a szentmisét Tamás József püspök celebrálja, a szentbeszédet pedig Bálint Emil, a csíkszeredai Szent Ágoston egyházközség plébánosa mondja. A szentmisék mellett szeptember 12-én, este 8 órakor koncertet ad Pap Attila székelyudvarhelyi orgonaművész.

www.szekelyhon.ro

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„…ha két autó ütközik, akkor mindkettő sérül, az is, amelyik szabályosan haladt. Ha igazam van, ha nem, jobb elkerülni az erőszakot, a durva konfliktushelyzetet. Szeretettel, jósággal sok-sok koccanást, balesetet el lehetne kerülni.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. február 17. vasárnap, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Isten nem bóvlit akar eladni nekünk 3/3

A legnagyobb feladatunk nem az, hogy legyőzzük a rosszat, hanem hogy felszabadítsuk egymást a szeretetre. A mai politikusok is sokkal többet érnének el, ha sok-sok jót tennének, például létrehoznának a saját pénzükből egy jó célt szolgáló intézményt.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube