Mária névnapjának ünnepe Csíksomlyón

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_somlyo559-1.jpgMária névnapját ünnepli szeptember 12-én a római katolikus egyház. Csíksomlyón az őszi Mária neve napi búcsút vasárnap, szeptember 9-én és szerdán, szeptember 12-én tartják.

Mária névnapja (festum nominis Beatae Mariae Virginis) külön ünnepként az újkorban bukkan föl, de csak Szent XI. Ince pápa intézkedésére vált egyetemessé az egyházban. A csíksomlyói kegytemplomban Szűz Mária szent neve búcsúját szeptember 9-én és 12-én ünneplik: mindkét nap a szentmisék reggel 8, délelőtt fél 11 és este 7 órakor lesznek.

Vasárnap a délelőtt fél tizenegykor kezdődő szentmisén Timár Sándor P. Asztrik OFM kaplonyi házfőnök prédikál. Szerdán délelőtt fél tizenegykor a szentmisét Tamás József püspök celebrálja, a szentbeszédet pedig Bálint Emil, a csíkszeredai Szent Ágoston egyházközség plébánosa mondja. A szentmisék mellett szeptember 12-én, este 8 órakor koncertet ad Pap Attila székelyudvarhelyi orgonaművész.

www.szekelyhon.ro

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

„Biztosan nem könnyű a babának világra jönnie, szegényke nagyon sír, de őt itt, e nagyvilágban egy csodás élet lehetősége várja olyan intenzitással, amit az anyaméhben álmodni sem tudott. Hisszük, hogy földi nehézségeink az örök életre való születésünk nagy csodái.” (Böjte Csaba: Út a Végtelenbe)

Ma 2019. június 24. hétfő, Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

A katolikus hit

Ha látok egy sízőt a hegyoldalon, amint nagyot esik és összetöri magát, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés rossz, mert nagyon össze tudja törni magát az ember, hanem azt, hogy az az illető ügyetlen volt, rosszul síelt – ettől még a síelést nagyszerű sportnak tartom.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube