Mária névnapjának ünnepe Csíksomlyón

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Szent_helyek_somlyo559-1.jpgMária névnapját ünnepli szeptember 12-én a római katolikus egyház. Csíksomlyón az őszi Mária neve napi búcsút vasárnap, szeptember 9-én és szerdán, szeptember 12-én tartják.

Mária névnapja (festum nominis Beatae Mariae Virginis) külön ünnepként az újkorban bukkan föl, de csak Szent XI. Ince pápa intézkedésére vált egyetemessé az egyházban. A csíksomlyói kegytemplomban Szűz Mária szent neve búcsúját szeptember 9-én és 12-én ünneplik: mindkét nap a szentmisék reggel 8, délelőtt fél 11 és este 7 órakor lesznek.

Vasárnap a délelőtt fél tizenegykor kezdődő szentmisén Timár Sándor P. Asztrik OFM kaplonyi házfőnök prédikál. Szerdán délelőtt fél tizenegykor a szentmisét Tamás József püspök celebrálja, a szentbeszédet pedig Bálint Emil, a csíkszeredai Szent Ágoston egyházközség plébánosa mondja. A szentmisék mellett szeptember 12-én, este 8 órakor koncertet ad Pap Attila székelyudvarhelyi orgonaművész.

www.szekelyhon.ro

 

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Böjte Csaba ofm gondolata

Csak egyetlen út áll előttünk nyitva: a szeretet útja. Minden más út zsákutca, mely nem vezet sehova. Ha lenne valahol egy kis rövidítő az erőszak poklán keresztül, akkor legalább nagypénteken Krisztus rálépett vol na, de nem tette. Ő kitartott a szeretet útján nagycsütörtökön, nagypénteken keresztül a kereszthalálig, a húsvét hajnali dicsőséges győzelemig. (Böjte Csaba: Ablak a Végtelenre)

Ma 2018. szeptember 19. szerda, Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.

Magnificat donate

Szeretettel köszönöm a gyermekeink nevében az adományt! Csaba t.

Amount: 

Szentferencalapitvany.org

Nap Szentje

Keresés

Belépés

Ablak a végtelenre

Kíváncsi lennék arra...

Kíváncsi lennék arra, aki a kereszten agonizálva képes lenne még ennél is érthetőbben fogalmazni.
Bővebben...

Ablak a végtelenre Android-on

Android okostelefonon és tableten is elérhető az Ablak a végtelenre című könyv napi kis adagokban.
Az app letölthető a Google Play-ből.

Pillanatkép

Facebook

Twitter

Facebook

Google Plus

YouTube