Csepeli vándorbölcső útja Székelyföldön

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_DSCN2814.JPGGratulálunk Csinodi Nagy Balázsnak és a drága családjának a nagyszerű mozgalomhoz!! 

Ez a mozgalom nyitott bárki bekapcsolódhat, adhat is, kérhet is bölcsőt!! Legyünk a bölcsők népe!! 

Szeretettel, 

Csaba t. 
Kedves Barátok, Rokonok!
Az idén márciusban indított Székelyföldi Vándorbölcső Program egyik első bölcsője a csepeli polgármester, Borbély Lénárd által faragtatott talpas bölcső volt, amelyben elsőként a mi harmadik gyermekünk, Viktor-Ákos ringott 5 hónapon át. Mostanra kinőtte első lakhelyét és a bölcsőt tovább vándoroltattuk Háromszékre. Csinódból, az Úz-völgyéből ez a díszes bölcső Erdővidék egyik legeldugottabb falujába, az alig 100 lelkes Zalánpatakra került. Ez a bölcsőelőször a csinódi Gyümölcsoltó Boldogasszony kápolna búcsús ünnepén volt megáldva, ma pedig a zalánpataki Kisboldogasszony templom oltára előtt.
A bölcső igénylője a helybeli Farkas Boglárka volt, aki augusztusban jelen volt a kisbaconi bölcsőátadáson. Ő most harmad éves biológus hallgató lenne a kolozsvári egyetemen, de amikor kiderült, hogy áldott állapotban van, akkor nem vacillált, hanem igent mondott az életre, férjhez ment a nagybaconi Konsza Istvánhoz. Megszakította egyetemi tanulmányait és készül a novembertől esedékes anya szerepre. 
Az élet melletti döntését üdvözölte Simó Gábor plébános úr is, aki a szentmise keretében a férfi és nő közötti házasságról, a családról, a gyermekvállalásról és a válások okairól beszélt. 
A kisbabát váró család és elöregedő faluközösség nagy szeretettel fogadta a vándorbölcsőt. Bízunk abban, hogy ez a mai ünnepség is hozzájárul a gyermekvállalási kedv fokozásához.
Szeretettel: 
Nagy Balázs