Több tízezren csatlakoztak a világméretű szentségimádáshoz

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Szent_Kozosegek_szentsegimadas1811.jpeg„Jézus Krisztus az Alfa és az Omega!” mottóval szentségimádásra hívtak Krisztus király főünnepének előestéjén, november 24-én, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve az esemény szervezői.

A világméretű szentségimádáshoz negyven országból, több tízezren csatlakoztak. A regisztrációs adatok szerint a legtöbben a Fülöp-szigeteken gyűltek össze, Antipolo egyik templomában 509-en vettek részt az áhítaton.
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) szervezői arra biztatták az érdeklődőket, hogy különböző helyszíneken, de egyetlen napon, együtt imádkozzanak azért, hogy az Oltáriszentségben velünk lévő Krisztus legyen életünk Alfája és Omegája. Az esemény szervezői mindenkit arra kértek, hogy aki imádkozik a kihelyezett Oltáriszentség előtt, jelentkezzen a https://corpusdomini.iec2020.hu/#/ honlapon.
A honlap számlálójának értéke szombat este óta is folyamatosan növekszik. A világméretű szentségimádásba természetesen a Kárpát-medencében élő katolikusok kapcsolódtak be a legtöbben, de harminckilenc más országból is voltak csatlakozók. Imádkoztak például a perui Limában, az ugandai központi szemináriumban, Algériában, az Egyesült Arab Emírségekben, Japánban, Kanadában, Új-Zélandon, valamint Böjte Csaba testvér vezetésével Ausztráliában is.
A Kárpát-medencében sok helyen plébániák, iskolák, közösségek fogtak össze, és szerveztek közös programot. Az egyik magyarországi büntetés-végrehajtási intézet is csatlakozott az eseményhez, itt 76-an imádkoztak együtt. Az egyik amerikai helyszínről érkezett beszámolóban azt írják, hogy bár ott csak ketten tudtak részt venni a szentségimádáson, de hatalmas erőt adott nekik a tudat, hogy ezekben az órákban szerte a világon több tízezren ugyanúgy imádkoznak az Oltáriszentség előtt, mint ők.
A szentségimádási lánc folytatódik. A szervezők a 2020-as 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig az alábbi három időpontban hívják imádkozni Krisztus király és úrnapja ünnepéhez kapcsolódva a hívőket:
– 2019. június 22., szombat
– 2019. november 23., szombat
– 2020. június 13., szombat
Forrás: NEK Általános Titkárság
Fotó: Roman Catholic Man
Magyar Kurír