Ünnepi bölcsőátvétel Gyergyószéken

Nyomtatás

b_300_300_16777215_00_images_stories_Jo_Rendezvenyek_DSCN3212.JPGVárandós édesanya, testvérük születését váró gyerekek és nagytata is ott volt a vándorbölcsőt átvevők sorában vasárnap délben a Szent Miklós templomban. Gyergyószentmiklóson kívül jutott Remetére, Szárhegyre és Újfaluba is a hét bölcsőből, melyek Sepsiszéki Nagy Balázs kezdeményezésére, adományozók jóvoltából készülnek el.

 

 
Eleinte többgyermekes családok igényelhették, ma már az első gyermeküket várók is megkaphatják, biztatásként. Sokféle okból dönt úgy valaki, hogy csatlakozik a Vándorbölcső-programhoz, vannak az adakozók között olyanok, akik a magyarság megmaradását látják ebben, vannak, akiknek sosem lett gyerekük, olyanok, akik egyszer nem fogadták el az életet, és azóta sem tudnak szabadulni a lelkiismeret-furdalástól – tudtuk meg a kezdeményezőtől.
Nagy Balázs azt is elmondta, a most Gyergyószentmiklósra érkezett bölcsőket ausztráliai magyarok finanszírozták. A magyarság jövőjét célzó kezdeményezésnek tárgya a bölcső. Nagy Balázs elmondta: az anyaméhben kilenc hónapon át ring a magzat, megszületésekor nem lehet statikus helyzetbe hozni anélkül, hogy meg ne sínylené. A bölcső megteremti azt a biztonságos légkört, amelyben nem szűnik meg a ringás, ringatás. Fontos ez a baba fejlődésében, hogy a megszülető élet egészségesen nevelkedjen, a nemzet gyarapodjon. 
Egyébként egy bölcső 350 lejbe kerül, tudtuk meg. Átmenetileg nem lehet felajánlani újabb bölcső árát. A nemzetstratégiai Kutatóintézet által felkarolt program módosulása várható, hamarosan kiderül, milyen módon lehet pártolni a Székelyföldi Vándorbölcső-kezdeményezést.
 Fotó: Balázs Katalin
www.szekelyhon.ro